• Voor 12:00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis
 • Gratis verzending v.a. € 45, anders € 3,50 verzendkosten
 • Altijd veilig betalen

Terug

Dit is de werking van Omega-3 K2 & D3 en Lecithine

Dit is de werking van Omega-3 K2 & D3 en Lecithine

Onze darmen zijn ook onze grote hersenen en mede om die reden is het belangrijk dat de darmen goed ondersteund worden. Een manier om dit te doen kan door middel van het innemen van Lecithine en Omega-3 K2 & D3. Dit zorgt voor een gezonde hoeveelheid DHA (Docosahexaeenzuur) en Choline in het lichaam.

Meer informatie over onze hersenen en de werking van Omega-3 K2 & D3 en Lecithine vindt u in dit artikel.

DHA: Docosahexaeenzuur 

Omega-3 K2 & D3 is een product wat 125 mg DHA (Docosahexaeenzuur) bevat. DHA is dan ook één van de drie belangrijkste omega-3 vetzuren. De andere twee zijn Alfa-linoleenzuur (ALA) en Eicosapentaeenzuur (EPA). Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel. Essentieel betekent dat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dat je ze dus via voeding dient binnen te krijgen.

DHA is hierbij dus één van de drie belangrijkste omega-3 vetzuren en draagt bij tot de instandhouding van:

 • De normale bloeddruk
 • Normale triglyceridengehalten in het bloed
 • Normale hersenfunctie
 • En van een goed gezichtsvermogen. 

DHA helpt de hersenfunctie normaal te houden en is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Het speelt een rol in het functioneren van de hersenen.

Onze hersenen leveren iedere dag weer een topprestatie om ons leven in te richten en onze levens te coördineren. Er bij stilstaan doen we vaak pas als we last krijgen, wanneer het allemaal niet zo soepel meer gaat. Door stress in ons dagelijks leven krijgen onze hersenen veel te verduren.

In onze maatschappij is de levensstijl van stress een geheel normale geworden. Maar als we 50 - 100 jaar terug gaan in de tijd zag onze wereld er beslist anders, en minder stressvol, uit. We vinden nu dat we alles maar moeten volhouden, maar ook daar kunnen we onze vraagtekens wel eens bijzetten.

Onze hersenen omvatten 3 grote onderdelen:

 1. Mensenbrein (grote hersenen: zelfbewustzijn, logisch nadenken & zelfreflectie, problemen oplossen)
 2. Zoogdierenbrein (kleine hersenen met limbisch systeem: gevoel, emoties, sociale binding)
 3. Reptielenbrein (vechten, vluchten, bevriezen, honger en dorst, adem en hartslag)

Als we maar genoeg stress en disbalans in ons leven ervaren, dan kan het gebeuren dat ons mensenbrein en ons zoogdierenbrein zichzelf gaan uitschakelen. Van de stress in ons leven zijn we ons overigens vaak totaal onbewust, omdat het nu eenmaal ons dagelijks leven is. Wij zijn namelijk zo gewend aan onze huidige levensstandaard met alles wat daarbij hoort aan verplichtingen, werkzaamheden en verantwoordelijkheden in ons Westers wereldbeeld.

Vitamine D3

Naast de DHA bevat dit supplement ook vitamine D3, wat bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem en het zorgt voor een goede weerstand. Dan hebben we de K2, wat een vitamine is die bijdraagt tot een normale bloedstolling en deze ondersteunt. De EPA ondersteunt net als DHA het hart en de bloeddruk.

Choline en lecithine

Lecithine is een Choline. Choline is een essentiële voedingsstof die meestal wordt ingedeeld bij vitamine B complex. Het wordt ook wel een halfvitamine genoemd, omdat Choline in geringe mate door het lichaam kan worden aangemaakt. Maar de productie is bij de meeste mensen niet toereikend. Opname uit de voeding is in veel gevallen essentieel.

Choline draagt bij tot de instandhouding van de normale leverfunctie en heeft een positieve invloed op de lever. Choline ondersteunt de reinigende werking van de lever, detox. Choline draagt ook bij tot een normaal vetmetabolisme (verwerking van vetten in ons lichaam) en draagt bij aan het behoud van celmembranen. 

Zowel Choline als Omega-3 is een vet. Het is belangrijk om ten minste 82,5 mg Choline per afzonderlijk portie binnen te krijgen. Voorbeelden van ingedrienten met Choline zijn eieren, kip, vis, bloemkool, quinoa en dus Lecithine.

Het optimaal laten functioneren van ons lichaam is een balans zoeken in het hele lichaam, zodat onze organen elkaar aanvullen, ondersteunen en optimaal hun werking kunnen doen. Het genieten van een dagelijks portie rust en ontstressen valt hier niet mee weg en raden wij u zelfs aan.

Neem dagelijks een moment voor uzelf en neem de dagelijkse stress niet als 'normaal'. Het is de tijd om daar bij stil te staan en over na te denken. Waar wilt u meer in balans komen?

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen dan kunt u ons altijd per mail of telefoon (0111-451034) bereiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Inner Vitamins 8,2 / 10 - Reviews @
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »