• Voor 12:00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis
  • Gratis verzending v.a. € 45, anders € 3,50 verzendkosten
  • Altijd veilig betalen

Terug

Waarom collageen een belangrijke bouwstof is!

Waarom collageen een belangrijke bouwstof is!

Wist u dat overal in uw eigen lichaam collageen te vinden is? Deze bouwsteen van ons eigen lichaam kan een positief effect hebben wanneer u het in kleine dosissen inneemt. Hieronder kunt u meer lezen over collageen en op welke wijze u profijt kunt hebben van deze stof.

Wat is collageen?

Collageen is één van de belangrijkste bouwstoffen binnen ons lijf. Dit eiwit is te zien als een soort lijm dat ons bindweefsel bij elkaar houdt. Ook in onderdelen van het lichaam zoals onze botten, spieren en huid is collageen terug te vinden. Het is misschien wel het belangrijkste eiwit in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van deze stof af.

Over het algemeen gaat het hierbij om collageen type 1 (90%), maar er is ook een collageen type 2. Dit type is vooral terug te vinden in de ribben, neus, strottenhoofd, luchtpijp of tussenwervelschijven. Naast de plekken waar het te vinden is, zijn er nog meer verschillen tussen type 1 en type 2. Zo hebben supplementen met type 1 sneller effect (binnen een week), terwijl de type 2 preparaten of supplementen enkele weken ingenomen moeten worden.

Waar zit collageen in?

U komt collageen tegenwoordig in diverse preparaten of voedingssupplementen tegen. Dat is niet zonder reden. Zo is er bijvoorbeeld viscollageen. Een voorbeeld hiervan is Aqua K2 collageen.

Naast collageen zitten er andere stoffen in die zorgen voor een bredere werking. Ten eerste zijn er de vitamines die uw energieniveau ondersteunen. Hierbij gaat het om vitamine B1, B2, B3, B5, C en Biotine. Vitamines B2, B3 en B5 kunnen ook helpen tegen vermoeidheid. Vitamine C en foliumzuur helpen hier tevens bij.

Daarnaast verbetert vitamine C de collageenvorming in het lichaam en de aanmaak van botten. Tevens zijn er een aantal vitaminen toegevoegd die goed zijn voor de botten en de opname van calcium. Specifiek gaat het hierbij om vitamine K2 (niet te verwarren met K3) en vitamine D3.

Tot slot is Biotine toegevoegd. Dit heeft vooral effect op het haar, maar Biotine helpt tevens uw energieniveau op pijl te houden.

Collageen crème

Naast voedingssupplementen vindt u deze stof ook terug in diverse crèmes. U hebt al eerder kunnen lezen dat collageen een stof is die terug te vinden is in onze huid. Tot uw 25ste produceert uw lichaam dit naar behoren, maar na deze leeftijd neemt de productie af. Dit is de voornaamste reden dat rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

In combinatie met bestanddelen zoals bijvoorbeeld Tetrapteptide kunnen dergelijke crèmes het natuurlijke collageen in de huid verhogen en rimpels verminderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze crèmes op dit moment een ware trend zijn. 

Collageen drank

Collageen kan aan vele substanties toegevoegd worden, maar het is tevens mogelijk de aanmaak hiervan te stimuleren. Op het moment is dit een hype. Inmiddels kunt u diverse dranken aanschaffen die de natuurlijk aanmaak stimuleren. Dit is vooral interessant voor mensen die ouder zijn dan 25 jaar, aangezien dit de leeftijd is waarop de natuurlijk aanmaak van deze stof langzaamaan begint af te nemen.

Per jaar gaat de productie met 1% omlaag. Deze drankjes werken van binnenuit en stimuleren de cellen die voor de aanmaak van de stof zorgen. Zo blijft uw huid er beter uitzien. Het is niet hetzelfde als collageen drinken, maar het kan effect hebben.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen dan kunt u ons altijd per mail of telefoon (0111-451034) bereiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Inner Vitamins 8,2 / 10 - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »