Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

HAEMATONYL

€14,85
Beschikbaarheid: Op voorraad
Merk : Bonusan

Samenstelling per capsule:
Vitamine B1 (als thiamine HCl) 1,6 mg RI 145% 
Vitamine B2 (als riboflavine) 2,0 mg RI 143% 
Vitamine B3 (als nicotinamide) 15 mg RI 94% 
Vitamine B5 (als calciumpantothenaat) 1,8 mg RI 30% 
Vitamine B6 (pyridoxine HCl) 1,6 mg RI 114% 
Foliumzuur 100 mcg RI 50% 
Vitamine B12 (als cyanocobalamine) 2 mcg RI 80% 
Vitamine C (als kaliumascorbaat) 225 mg RI 281% 
Kalium (als kaliumascorbaat) 47 mg RI 2% 
IJzer (als ijzerfumaraat) 16 mg RI 114% 
Koper (als koper-lysinecomplex) 600 mcg RI 60%
Cholinebitartraat 2 mg

Hulpstoffen: Microkristallijne cellulose, Plantaardig magnesiumstearaat

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, capsulewand (cellulose (HPMC)), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), choline bitartraat, antiklontermiddel (magnesiumstearaat)

Allergenen informatie: Bevat geen gist, toegevoegde sacharose, soja, lactose, dierlijke substanties, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen, gluten, GGO, gelatine, conserveermiddelen

Gebruik: Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. In bepaalde situaties kan het nodig zijn voor een bepaalde tijd (ca. 6 weken) de adviesdosering op te voeren naar dagelijks 4 capsules. Daarna is een hernieuwde controle op de ijzerstatus aan te raden. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden

Waarschuwing: Niet gebruiken bij ijzerstapelingsziekte (hemachromatose). IJzer is een pro-oxidant. Het verhogen van het ijzerniveau in het lichaam kan in principe leiden tot extra oxidatie van LDL-cholesterol en meer beschadigingen van de vaatwanden. Ook andere gevolgen van een verhoogde radicaaldruk kunnen door extra ijzer worden veroorzaakt. Aanvulling van de therapie met antioxidanten wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Hoge innamen van andere mineralen (met name calcium (melk), magnesium en zink) kunnen de ijzerabsorptie remmen. Anti-inflammatoire medicatie, zoals bijvoorbeeld aspirine en ibuprofen, kan het verlies van ijzer versterken via intestinale bloedingen. Tetracyclines en hoge doses aspirines remmen de ijzerabsorptie. Fytaten (in granen), oxalaten (b.v. rabarber) en tanninen (thee) in het voedsel kunnen onoplosbare complexen aangaan met ijzer en zo eveneens de absorptie tegenwerken. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Bewaaradvies: Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Hoeveelheid: 60 capsules

 

Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product? Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen. Zijn er specifieke vragen over dit product, neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor een persoonlijk advies.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Abonneer nu!

Vul hier je email adres in om op de hoogte te blijven van de laatste acties.