• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Multimineralen (18)

Bekijk ons aanbod Multimineralen. Onze Multimineralen zijn verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen. Gratis verzending vanaf €45.

Filters

Multimineralen

Mineralen zijn, net als vitaminen, voedingsstoffen die voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een goede gezondheid en een normale groei en ontwikkeling. Ze leveren geen energie.

Mineralen die je lichaam maar weinig nodig heeft heten spoorelementen.

De term 'mineraal' verwijst binnen de voedingsleer naar bepaalde anorganische micronutriënten, oftewel voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en overleving van een organisme.

Het lichaam kan mineralen en spoorelementen niet zelf aanmaken. Je moet ze daarom binnenkrijgen via je eten en drinken. Er zijn essentiële (onmisbare) en niet-essentiële mineralen en spoorelementen. Voor essentiële mineralen en spoorelementen bestaan aanbevelingen voor wat je elke dag nodig hebt.

Is het nodig dat we mineralen aanvullen met een supplement zoals een multi mineralen complex?

Het gehalte aan mineralen en spoorelementen in groenten, fruit, vlees en zuivel is de laatste zestig jaar aanmerkelijk gedaald, terwijl we deze essentiële voedingsstoffen juist hard nodig hebben voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo is uit Engels onderzoek gebleken dat basale voedingsmiddelen gemiddeld 19% minder magnesium, 29% minder calcium, 37% minder ijzer en 62% minder koper bevatten. Er kan dus wel degelijk een tekort aan meerdere micronutriënten (Vitamines, mineralen en spoorelementen) ontstaan, ondanks voldoende inname van macronutriënten (Eiwitten, vetten en koolhydraten). Dit wordt type B ondervoeding genoemd. Deze vorm van ondervoeding komt steeds vaker voor. Gebruik van een supplement met een breed spectrum aan mineralen en spoorelementen is daarom geen overbodige luxe.[1]

Multivitamine met mineralen

Met trots presenteren we de RAW WHOLE FOOD MULTI van ons eigen merk Plant O’Vitamins; een multi vitaminen en mineralen complex van hoogwaardige kwaliteit in de vorm van een tablet.

Omdat wij het belangrijk vinden om topkwaliteit te leveren, maar gezondheid ook betaalbaar te houden, hebben wij onze eigen lijn Plant O’ Vitamins ontwikkeld met een ruim assortiment plantaardige voedingssupplementen voor een eerlijke prijs. Onze supplementen bevatten allemaal unieke combinaties van pure, natuurlijke ingrediënten die elkaars werking versterken. Bekijk ook onze keurmerken, waaruit blijkt dat wij veel waarde hechten aan de kwaliteit van onze producten en dat de ingrediënten NON-GMO zijn, maar ook zoveel mogelijk biologisch, halal en vegan.

Onze RAW WHOLE FOOD MULTI bevat het beste uit groenten en fruit van gecertificeerd, biologische oorsprong, geselecteerd, geplukt en geoogst op het moment dat de rijpheid en volgroeidheid optimaal was. Bij de verwerking van deze producten is gebruik gemaakt van een exclusieve verwerkingsmethode, waarbij de vitamines en plantenzymen volledig behouden blijven.

Dit resulteert in een zeer hoogwaardig, rauw voedingssupplement, boordevol waardevolle nutriënten, vitamines, mineralen, antioxidanten en sporen, die een perfecte aanvulling vormen op een veelzijdig eetpatroon met veel verschillende, verse en onbewerkte voedingsproducten. De Raw Whole Food Multi is een uitgebreide multi vitamine en multi mineraal met een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Onze RAW WHOLE FOOD MULTI bevat, naast vitaminen, de volgende mineralen:

• Calcium (Calcium Carbonaat) 40 mg
• IJzer (IJzersulfaat) 6 mg
• Jodium (Kaliumjodium) 50 mcg
• Magnesium (Magnesium Citraat) 20 mg
• Zink (Zink Citraat) 5 mg
• Selenium (Natriumseleniet) 8,33 mcg
• Koper (Koper gluconaat) 0,17 mg
• Mangaan (Mangaansulfaat) 0.67 mg
• Chroom (Chroom Picolinaat) 33,33 mcg
• Molybdeen (Natriummolybdaat) 17 mcg
• Natrium 3,33 mg
• Potassium (Kaliumchloride) 16,67 mg
• Choline (Choline bitartraat) 3,33 mg
• Boron (Natriumtetraboraat) 0.33 mg

Kun je ook teveel mineralen binnen krijgen?

In Nederland krijgen we met name te veel natrium binnen, via zout in brood en kant-en-klaarproducten. 

Welke mineralen heb je nodig

 • Calcium
 • Magnesium
 • Fosfor
 • Kalium
 • Natrium
 • Chloor

Welke spoorelementen heb je nodig

 • IJzer
 • Jodium
 • Koper
 • Zink
 • Selenium
 • Mangaan
 • Molybdeen
 • Chroom
 • Fluoride 

Calcium

Zo’n 99% van calcium is nodig voor de botten en tanden. Het overige calcium is onder meer belangrijk voor de prikkelgeleiding in het hart, de bloeddrukregulatie, het transport van voedingsstoffen door de celwand, de bloedstolling, wondheling, spiercontractie, nierfunctie, energie- en vetstofwisseling, zenuwprikkeloverdracht en afgifte van hormonen, neurotransmitters en enzymen.

Calcium zit in zuivel, sesamzaad, spinazie, broccoli, kool, vijgen, granen, sardines, noten, (groene) groente en peulvruchten.

Meer informatie over Calcium

Magnesium

Magnesium is van belang voor de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten, de zenuwgeleiding, spiercontractie, cholesterolstofwisseling, temperatuurregulatie, detoxificatie en gezonde botten en tanden.

Rijke bronnen van magnesium zijn cacao, schelpdieren, noten, sojabonen, groene groenten en volkoren granen.

Meer informatie over Magnesium

Fosfor

Het mineraal fosfor is betrokken bij de vorming en instandhouding van botten en tanden. Ook speelt het een rol bij de energiestofwisseling.

Fosfor zit in bijna alle voedingsmiddelen, maar vooral in vlees, vis, zuivel, granen en peulvruchten.

Kalium

Het mineraal kalium is samen met natrium en chloride nodig voor het regelen van de waterbalans en het reguleren van de vochtuitwisseling tussen cellen en weefsels; tevens is kalium essentieel voor de celmembraanpolarisatie, belangrijk voor de bloeddruk, het hartritme en een normale spierfunctie.

Kalium zit in bijna alle voedingsmiddelen, vooral in groente, fruit en aardappelen, vlees, vis, noten, brood, melk en melkproducten.

Natrium

Het mineraal natrium is van grote invloed op de vochtbalans in het lichaam, speelt een rol in het transport van stoffen over de celmembraan en is belangrijk voor de zenuwprikkeloverdracht, spiercontractie en bloeddrukregulatie (samen met kalium).

Met name bewerkte voedingsmiddelen, zoute snacks en kant-en-klare maaltijden bevatten veel (verborgen) natrium. Verder zit natrium ook in brood, kaas en bewerkt vlees.

Chloor

Het mineraal chloor regelt samen met natrium en kalium de vochtbalans. Chloor zit in alle producten waaraan zout is toegevoegd: Kant-en-klaarproducten, brood, kaas en bewerkt vlees.

IJzer

Het mineraal ijzer is nodig voor de vorming van hemoglobine, de productie van energie door lichaamscellen en een normale werking van het afweersysteem. IJzer is een van de meest voorkomende elementen op aarde en is essentieel voor de meeste levensvormen waaronder de mens.

IJzer komt in de voeding vooral voor in rood vlees, vis en gevogelte. Een andere, minder goed opneembare vorm van ijzer wordt aangetroffen in onder andere bonen, gedroogd fruit, graanproducten en bladgroenten.

Meer informatie over Ijzer

Jodium

Het mineraal jodium is nodig voor de synthese van schildklierhormonen (thyroxine, trijodothyronine), die diverse belangrijke fysiologische processen in het lichaam reguleren.

Jodium zit in vis, schaal- en schelpdieren, zeewier en (zee)algen (zoals kelp), zeezout, gejodeerd brood, gejodeerde ontbijtgranen.

Meer informatie over Jodium

Koper

Koper is essentieel voor de vorming van bindweefsel en botten, een normale werking van het afweersysteem, de energieproductie, de pigmentatie van haar en huid, ijzertransport, de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en een normale werking van het zenuwstelsel.

Koper zit in oesters en ander zeevoedsel, vlees (lever), peulvruchten, groene groenten, brood en volkoren graanproducten, noten, zaden en pitten, thee, koffie, chocolade, rozijnen, pruimen, granaatappel, drinkwater.

Zink

Zink is belangrijk voor de nagels, botten, celdeling, cognitieve functies, dna-synthese, opbouw van eiwitten, het gezichtsvermogen, haar en huid, normale testosterongehalten in het bloed, het immuunsysteem, metabolisme van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten), vitamine A en zuurbase, oxidatieve schade, spermatogenese (vruchtbaarheid en voortplanting)

Zink zit met name in eiwitrijke voedingsmiddelen (van dierlijke herkomst), zoals kaas, graanproducten, vlees, gevogelte, zeevoedsel, zuivel, (ongeraffineerde), bonen, noten en zaden, schaal- en schelpdieren.

Meer informatie over Zink

Selenium

Selenium is nodig voor het immuunsysteem, de nagels, bescherming van cellen tegen oxidatieve schade, productie van schildklierhormonen en spermatogenese (beïnvloed de kwaliteit van sperma).

Selenium komt voor in vlees, vis (met name inktvis, tong, tonijn, sardines, haring, makreel, ansjovis, oesters, garnalen, zalm), volkoren granen, zuivel, eieren, groente, paranoten, broccoli, kool, knoflook, paddenstoelen.

Meer informatie over Selenium

Mangaan

Mangaan is nodig voor het bindweefsel, voor sterke botten, de energiestofwisseling en bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Mangaan zit vooral in noten, zaden en pitten (met name pijnboompitten, hazelnoten, pecannoten, pompoenpitten, macadamia, walnoten, chiazaad, sesamzaad en amandelen ) en ook in chocolade, volkoren granen, peulvruchten, boekweit, rijst, zeevoedsel, fruit, groene groenten, koffie, thee, eieren en drinkwater.

Molybdeen

Molybdeen maakt deel uit van verschillende enzymen die onder andere betrokken zijn bij de zwavelaminozuurstofwisseling, de opbouw en afbraak van eiwitten in ons lichaam.

Molybdeen zit voornamelijk in peulvruchten, groenten, volkoren graanproducten, noten, drinkwater.

Chroom

Helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden en is betrokken bij de energiestofwisseling van macronutriënten (zorgt voor een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten).

Chroom zit in groenten, fruit, zuivel, vlees en volkoren graanproducten.

Fluoride

Fluoride is een spoorlelement dat aanwezig is in onze tanden en botten. Fluoride beschermt tegen tandbederf en kan aangebracht worden op het gebit om het glazuur te versterken en gaatjes tegen te gaan. Fluoride wordt om deze reden toegevoegd aan tandpasta en in sommige landen (niet in NL) ook aan kraanwater. Ondanks de voordelen van fluoride, kan het de gezondheid ook negatief beïnvloeden.

Verder zit fluoride van nature in groene en zwarte thee, wat goed is voor het gebit en als vervanger voor tandpasta met fluoride kan worden gezien, maar eveneens schadelijk kan zijn bij overmatige inname. Het is dus goed om het gebruik van fluoride zoveel mogelijk te beperken en dit alleen aan te brengen bij een zwakker gebit.[2]

Het is niet nodig om fluoride in te nemen via poeder, pilletjes of tabletten met een multi mineralen complex.

Multi mineralen kopen en bestellen bij Inner Vitamins?

Wij hebben een natuurgeneeskundige praktijk en bieden in onze webshop natuurlijke vitaminen en mineralen aan met een goede prijs-kwaliteitverhouding. We hebben een ruim aanbod van supplementen & biologische producten van diverse bekende merken.

U kunt uw vitamines en mineralen eenvoudig online bestellen en afrekenen. Bestelt u op werkdagen voor 15:00 uur? Dan wordt uw voedingssupplement dezelfde werkdag nog verzonden! Gratis verzending v.a. 45 euro. 

Neem ook af en toe een kijkje op onze SALE pagina, om te zien of er supplementen in de aanbieding zijn!

 

[1]Mineralen en spoorelementen update | Stichting OrthoKennis. (2008, 1 april). Copyright © Orthokennis - All rights reserved. https://www.orthokennis.nl/artikelen/mineralen-en-spoorelementen-update

[2] Zwaan, J. (2020, 11 september). Een goede gezondheid begint in je mond. aHealthylife.nl. https://www.ahealthylife.nl/een-goede-gezondheid-begint-in-je-mond/

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  Klantenservice

  HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

  Telefonisch contact
  Bel ons op +(31)111 451034
  Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

  Bezoek onze winkel
  Vissersweg 1
  4306 NS Nieuwerkerk

  Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »