• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Magnesium tegen vermoeidheid

Magnesium tegen vermoeidheid

Vind jij het lastig om vol energie de dag te beginnen? Of merk je juist naarmate de uren verstrijken je wel wat meer energie kunt gebruiken? Dan zou dit een diepere oorzaak kunnen hebben, maar het is goed om eerst je levensstijl onder de loep te nemen. Zo kun je betere keuzes in het leven maken wat betreft je gezondheid. Lees snel verder zodat je aan het eind van het artikel weet op welke manier magnesium tegen vermoeidheid kan helpen.

Hoe herken je vermoeidheid?

Iedereen heeft weleens met vermoeidheid te maken gehad. Vermoeidheid uit zich in verschillende symptomen. Denk bijvoorbeeld aan verhoogde prikkelbaarheid waardoor je sneller boos of verdrietig kunt worden. Maar ook aan een verminderde concentratie, wat je kunt merken aan bijvoorbeeld sneller afgeleid zijn. Een nog vervelender symptoom is dat je zelfs het tempo van het gewone alledaagse niet meer kunt bijbenen. Je hersenen verwerken de informatie op dat moment trager dan normaal. Maar, hoe herken je vermoeidheid nog meer?

  • Je hebt veel tijd nodig om op gang te komen.
  • Je staat fris op maar bent na een uurtje weer moe.
  • Na fysieke inspanningen ben je volledig uitgeput.
  • Bij mentale inspanningen snel moe zijn.
  • Je weet niet meer hoe het voelt om echt energiek te zijn.

Als deze symptomen bekend voorkomen is het slim om na te gaan waar de oorzaak van jouw vermoeidheid ligt. Dit is vaak een persoonlijke kwestie en hier zijn weer andere oplossingen aan verbonden. Het liefst wil je natuurlijk voorkomen dat je met vermoeidheid te maken krijgt. Daarom kun je ook preventief handelen. Kies bijvoorbeeld voor magnesium tegen vermoeidheid.

Tips om het energieniveau te verhogen

Zoals eerder genoemd is het verstandig om je levensstijl onder de loep te nemen wil je vermoeidheid voorkomen of aanpakken. Tip één is om te kijken naar je voeding. Eet je veel suikers? Of bewerkte producten? Dit zou een oorzaak kunnen zijn voor je vermoeidheid. Het is het beste om zo puur mogelijk te eten. Zo krijg je voldoende eiwitten, vitamines en mineralen binnen. Je kunt dan denken aan onbewerkte voedingsmiddelen als verse groenten en fruit, noten, zaden, eieren (van kippen die vrij hebben kunnen scharrelen), speltproducten en biologisch, mager vlees zoals kippen-, kalkoens-, eenden- en kalfsvlees.

Ook door tweemaal in de week vis te eten krijg je voldoende visvetzuren binnen. Op deze manier krijg je tevens voldoende voedingsstoffen binnen wat kan leiden tot een energieker gevoel. Beweging is ook niet geheel onbelangrijk. Zorg dat je elke dag minimaal een half uurtje beweegt, hiermee kun je al gezondheidsvoordeel behalen.

Een andere richtlijn op aanraden van de GGD is: doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning. Dit moet te doen zijn, toch? En hoe fijn is het dat je op deze manier de kans op hart- en vaatziekten verlaagt?

Maar: hoe zorgt dit voor meer energie? Heel simpel: door te sporten stimuleer je je bloedsomloop. Hierdoor komt er meer zuurstof in het bloed en dus ook in je hersenen. Het hogere gehalte zuurstof in je hersenen zorgt voor een energieker gevoel. Alleen maar voordelen!

De finishing touch op gezonde voeding en sporten zouden supplementen kunnen zijn. Dat is ook wat het letterlijk inhoudt: aanvulling. Het zorgt net voor dat extra stukje ondersteuning. In deze situatie kun je qua supplement kiezen voor magnesium tegen vermoeidheid.

Magnesium ondersteunt het energiemetabolisme

Magnesium helpt voor het gehele energiemetabolisme. Ook helpt het om het lichaam en de hersenen te ontspannen. Dit is gunstig als je ‘s avonds wilt slapen. Maar: zodra je momenten van stress ervaart wordt er meer adrenaline en cortisol aangemaakt door je lichaam. In dat proces wordt er meer magnesium verbruikt, waardoor je energiemetabolisme kan afzwakken en er dus uiteindelijk een tekort aan magnesium kan ontstaan.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium bij een volwassen man is 350 milligram en bij een vrouw 300 milligram. Alleen gaat deze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet altijd op. Bij stress heeft het lichaam namelijk behoefte aan meer magnesium. Deze hoeveelheid kun je uit normale voeding halen.

Door genoeg gezonde voeding te consumeren zou je voldoende magnesium binnen moeten krijgen. Het kan ook zijn dat het niet lukt om genoeg magnesium uit je voeding te halen. In dat geval is een magnesium supplement een goede keuze als aanvulling.

Magnesium van Inner Vitamins

Inner Vitamins heeft diverse supplementen ter aanvulling op jouw gezonde levensstijl. Ook hebben we magnesium in het assortiment. Zo zijn er diverse tabletten maar ook bijvoorbeeld poeder met een smaakje voor in water. Bekijk deze pagina voor jouw magnesium supplement.

Liever andere vitaminen of mineralen? Ook dat kan bij Inner Vitamins. We hanteren een gratis verzending in Nederland v.a. €45. Voor 15:00 besteld? Dan wordt het dezelfde werkdag nog verzonden.

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden? Dan kun je contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen je graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }