Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

JODIUM 150 MCG

JODIUM 150 MCG
€8,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
Merk : Bonusan

Wanneer uw cliënt geen gejodeerd brood eet, ontbreekt er een belangrijke bron van jodium in de voeding. Op veler verzoek introduceren we daarom Jodium 150 mcg (uit kelp). Elk tabletje bestaat uit 100% kelp en bevat de volledige referentie-inname voor jodium per dag.

Producten van landbouw en veeteelt bevatten onvoldoende jodium. Om deze tekorten op te vangen, wordt brood van oudsher met jodium (bakkerszout) verrijkt. Dat is belangrijk, want jodium draagt bij aan een normale werking van de schildklier en van de hersenen. Maar steeds meer mensen laten uit gezondheidsoverwegingen brood links liggen. Of ze kiezen voor biologisch brood, dat vaak geen gejodeerd zout bevat.

Natuurlijk: ook vis en schelpdieren bevatten jodium. Vis is zelfs één van de belangrijkste natuurlijke bronnen die we kennen. Maar om 150 mcg jodium per dag uit vis te halen, moet men wel minstens 150 gram vis per dag eten. Gemiddeld eten we per dag nog geen 10 gram vis. Vrijwel niemand zal langs deze weg voldoende jodium binnenkrijgen. Een veel betere optie is kelp.

Kelp is buitengewoon rijk aan jodium. Het staat aan de basis van veel voedselketens in de oceaan. Hoe verder we omhoog gaan in de voedselketen, hoe lager het jodiumgehalte wordt. In kelp is het jodiumgehalte nog maximaal. Voor wie gezond wil leven – maar niet elke dag een flinke moot vis eet – is kelp het logische alternatief. En niet alleen op het gebied van jodium.

Kelp verzamelt uit zeewater een breed spectrum van voedingsstoffen en slaat deze in geconcentreerde vorm op. In kelp vind je naast jodium dus kleine hoeveelheden van alle essentiële elementen en spoorelementen. Om daarvan te profiteren moet je dagelijks minimaal 70 gram kelp in de voeding verwerken. Dat kan natuurlijk, maar het zal veel van uw cliënten behoorlijk afschrikken. 

Makkelijker is het om dagelijks Jodium 150 mcg uit 100% kelp te adviseren. Naast de dagelijkse referentie-inname van jodium per tablet, bevat ons supplement ook alle geconcentreerde elementen en spoorelementen uit kelp. Dat biedt uitkomst, zeker wanneer uw cliënt overstapt op oervoeding, weinig vis of brood eet, vegetariër of veganist is.

Actieve ingrediënten: Jodium (uit kelp) 150 mcg RI 100%

Hulpstoffen: Microkristallijne cellulose

Ingrediënten: Vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), kelp, rijstzemelextract

Allergenen informatie: Gegarandeerd vrij van:synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen, gluten, conserveermiddelen, maïs, gelatine, gist, toegevoegde sacharose, lactose, dierlijke substanties, soja, GGO

Gebruik: Tenzij anders aanbevolen 1 maal daags 1 tablet tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Bewaaradvies: Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Hoeveelheid: 180 tabletten

 

Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product? Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen. Zijn er specifieke vragen over dit product, neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor een persoonlijk advies.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Abonneer nu!

Vul hier je email adres in om op de hoogte te blijven van de laatste acties.