• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Chi (105)

Filters

Chi

Chi

Wat is Chi Natural Life?

Wereldwijd groeien er allerlei flora die kostbare essentiële olie geven. Al meer dan 40 jaar lang richt Chi Natural Life zich op deze pure natuur om zo natuurzuivere en eerlijke gezondheidsproducten voor mens en dier te ontwikkelen.

Hiervoor selecteren zij 100% natuurlijke grondstoffen van over de hele wereld en werken zij alleen met de beste, meest verse oogsten, die wanneer mogelijk, van biologische aard zijn en vrijwel direct van de boer of producent komen.

 

Etherische olie van Chi

Bloemen, bomen, kruiden en planten zijn flora die zorgen voor kostbare essentiële olie, vette plant oliën en hydrolaten. Het mooie van deze grondstoffen is dat ze ieder een verhaal hebben in het herkomstland. Zo spelen deze oliën en hydrolaten vaak een belangrijke rol in de plaatselijke economie en samenleving, het is onderdeel van de cultuur.

Al sinds 1979 heeft Chi Natural Life unieke contacten met boeren en leveranciers wereldwijd. Deze unieke contacten ontmoeten ze regelmatig op beurzen, of ze reizen er zelfs naartoe. Zo maakte het team in juni 2019 een lavendeloogst en destillatie van dichtbij mee in Provence.

Op deze manier is Chi verbonden en vooral betrokken met de grondstoffen die ze gebruiken voor hun producten.

Bij Chi is er een keuze uit een drietal verschillende soorten etherische olie: cultivar, wild en bio.

Cultivar

Cultivar houdt in dat de planten gecultiveerd zijn; dus geteeld op basis van wenselijke eigenschappen. Omdat sommige boeren simpelweg te klein zijn of de kosten te hoog zijn om zich te laten certificeren, zijn het geen biologisch gecertificeerde oliën. Omdat er geen labeltje aan zit, betekent dit daarentegen niet meteen dat de kwaliteit minder is of dat ze niet biologisch zijn.

Wild

Wild houdt in dat: met toestemming van de regionale overheid het plantenmateriaal in het wild verzameld is. Vanzelfsprekend wordt ook dit materiaal grondig onderzocht en gecontroleerd in het laboratorium.

Bio

Bij bio is dit wel het geval. SKAL, een organisatie die door de Nederlandse overheid gecertificeerd is en waar Chi al sinds 1993 lid van is, controleert producten op biologische oorsprong en verwerking, en is in staat daarvoor een keurmerk te geven.

 

Aromatherapie

Het toepassen en benutten van etherische oliën heet aromatherapie. Aromatherapie vormt het hart van Chi. Etherische oliën kunnen een positieve werking hebben op de gezondheid van mens en dier, zowel lichamelijk als geestelijk.

In aromatische planten zitten speciale cellen. In deze cellen worden vluchtige geurstoffen, (ofwel de etherische olie) geproduceerd en opgeslagen. Er zijn verschillende soorten aromatische planten. Zo zijn er bloem-, citrus-, wortel-, kruid-, hout- en bladachtigen. Daarom zijn er ook verschillende technieken om de etherische olie te winnen, zoals waterdampdestillatie, persing of CO2 extractie. Het resultaat? Een etherische olie die op verschillende raakvlakken toepasbaar is. Elke olie is uniek, en bevat een andere samenstelling van actieve bestanddelen. Deze samenstelling bepaalt de werking en de toepasbaarheid van de olie. Zo kan de ene olie helpen bij fysieke ongemakken terwijl de andere juist psychisch en emotioneel erg waardevol kan zijn. 

Aromatherapie kan op verschillende manieren in de praktijk gebracht worden. Zo kun je de werking van essentiële oliën toepassen door middel van inhalatie, opname in de huid (middels massage), of zelfs inwendig, als smaakstof.

 

Chi producten

Kwaliteit komt op nummer één bij Chi. Daarom kan het wel eens gebeuren dat doordat de beste kwaliteit niet beschikbaar is, een product niet geleverd kan worden. Goede kwaliteit van de grondstoffen is erg afhankelijk van factoren zoals het weer.

De kleinste verandering kan al zorgen voor een lagere oogst en zo ook mindere kwaliteit. Om deze reden worden verschillende batches van verschillende boeren beoordeeld, de beste van dat moment wordt uitgekozen om zo optimale kwaliteit te garanderen.

 

Geurolie

De begrippen etherische olie en geurolie worden nog wel eens verward met elkaar. Er is namelijk een verschil tussen beide. Etherische olie is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. Er zitten geen toegevoegde chemicaliën in. Bij geurolie is dit wel het geval. Geurolie bevat synthetische stoffen om een bepaalde geur na te bootsen. Daarom wordt geurolie ook wel parfumolie genoemd. Of geurolie ook daadwerkelijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid op lange termijn, is nog amper onderzocht. Maar, omdat de toevoegingen (waaronder geurstoffen) belastend kunnen zijn voor het lichaam maakt Chi alleen gebruik van oerstoffen en etherische oliën in het assortiment.

 

Chi olie diffuser en verdamper

Werking

Binnen de aromatherapie speelt de reukzin een grote rol. In onze neus zitten geurreceptoren. Dit zijn een soort ontvangers/tussenstations die signalen doorgeven aan je limbisch systeem (delen van onze hersenen). Dit limbisch systeem reguleert herinneringen en emoties. Er zijn aanwijzingen dat bij het inademen van moleculen uit essentiële oliën het limbisch systeem positief wordt beïnvloedt, en vanuit daar dus onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid stimuleert.

Functies

Een Chi Aroma diffuser is dé manier om aromatherapie via inhalatie toe te passen. Maar waarom? Want wat doet een diffuser en hoe werkt het?

Wanneer je de verdamper wil gebruiken, vul je hem eerst met wat water en een paar druppels etherische olie naar keuze. De diffuser verdeelt het water en de etherische olie in miljoenen microdeeltjes. Hierdoor ontstaat er een hele fijne waterdamp die als mist uit de verdamper komt. Deze mist verspreidt zich door de ruimte waardoor niet alleen de geur maar ook het effect van de essentiële olie in zijn werking wordt gezet.

De diffuser heeft naast deze twee functies nog andere rollen, namelijk die van luchtbevochtiging en luchtzuivering. De diffuser verspreidt niet alleen de geur en de essentie van de olie, maar ook de waterdamp. Hierdoor wordt een droge lucht verholpen en kwaaltjes die door een droge lucht ontstaan, zoals droge lippen of een droge huid voorkomen.

Ten slotte wordt de lucht ook nog eens gezuiverd doordat de Aroma diffuser een ioniserende werking heeft. Dit houdt in dat de verdamper meer negatieve ionen in de lucht verspreidt, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Deze verbetering wordt alleen nog maar meer versterkt door de essentiële oliën, die van nature al luchtzuivering als eigenschap hebben.

Bekijk hier ons assortiment aan Chi diffusers.

 

Chi olie slapen

Van oliën als lavendel, roos, sinaasappel, bergamot, citroen en sandelhout is aangetoond dat ze kunnen ondersteunen bij onrust, stress en helpen lekker te slapen. Maar lavendel in het bijzonder, is een plant die al eeuwenlang ingezet wordt als middel om de slaap te optimaliseren.

Geschiedenis

Lavendel stond hoog in het aanzien bij de Romeinen en zelfs de oude Egyptenaren maakten al gebruik van de kracht van lavendel. In de zestiende eeuw schrijft Dodoens, een bekende plantkundige en arts een ‘Cruydeboeck’, waarin hij lavendel aanraadt bij klachten als vermoeidheid en slapeloosheid. Door de eeuwen werd lavendel al gebruikt als geneeskruid en parfum.

Werking en functies

Maar waar zit nu die kracht van lavendel? Hoe zit dat precies? Dat zit hem in de coumarinen. Deze deeltjes dragen bij een de kalmerende functie van lavendel. Desalniettemin is kalmeren niet de enige kracht van lavendelolie. Ook kan het angstverminderend, ontspannend, antiseptisch, insectenwerend en helpt lavendel bij het herstellen en ondersteunen van de huid.

Wetenschappelijk onderzoek

Vanuit de wetenschap ondersteunen steeds meer onderzoeken de kracht en werking van lavendelolie. Zo toonde een Japans onderzoek aan dat lavendelolie net zo effectief bleek te zijn bij klachten als angst en onrust als het traditionele medicijn diazepam, en dat zonder bijwerkingen (Hiroki, 2018)!

Een tweede onderzoek waar de positieve effecten van lavendel bleken, was in een verpleeghuis, waar de slaapkwaliteit van de ouderen significant verbeterde, bij verdamping van lavendel (Faydali, 2018).  Er zijn zelfs lavendelcapsules op de markt die bij inname een bevordelijk en positief effect blijken te hebben op angst, onrust en slaapstoornissen.

Zo zijn er nog meer wetenschappelijke voorbeelden te noemen, zoals de psychologen van de Wesleyan Universiteit (Connecticut, Verenigde Staten) die 31 mannen en vrouwen één nacht lavendel lieten ruiken en de volgende nacht gedestilleerd water. Hersenpatronen werden gemeten en lavendel bleek de periode van diepe slaap te verlengen. De proefpersonen gaven de volgende dag aan het gevoel te hebben dat ze goed en diep hadden geslapen en meer energie hadden.

Lavendel olie kopen

Bij Inner Vitamins hebben wij een ruim aanbod aan lavendelolie producten van Chi. Om te beginnen de Lavinchi Relax olie. Deze mix olie is een verfijnde compositie op basis van echte lavendel met een heerlijke geur. Door de rustgevende eigenschappen van echte lavendel te combineren met die van mandarijn en zoete marjolein is een fantastische synergie ontstaan met een rustgevend effect. Lavinchi Relax olie helpt om je te ontspannen bij  stress en onrust. Deze olie is een natuurlijke rustgever die helpt om lekker te slapen. Bekijk hier de Lavinchi Relax mix olie.

Daarnaast hebben wij ook een product van Chi waar de huidondersteunende functie van lavendel tot zijn recht komt, namelijk; de Lavender water skin spray. Bekijk de Lavender water skin spray hier.

Verder hebben wij nog drie soorten lavendelolie in ons assortiment, namelijk; biologische lavendelolie Bulgarije, Lavendelolie biologisch CO2 extract en Lavendelolie Frankrijk cultivar.

Tot slot, heeft Drs. Harmen Rijpkema vanuit de aromatherapie een lavendel gids geschreven, boordevol info over de paarse plant, maar ook tips en recepten! Bekijk de gids hier

Chi olie aanbiedingen

Bekijk hier onze Chi aanbiedingen.

Chi olie online bestellen en kopen

Wil je Chi online bestellen? Wij beschikken over een uitgebreid assortiment Chi. Bestel dan eenvoudig online bij Inner Vitamins, dan profiteer je altijd van de scherpste prijs! Bekijk ons aanbod in de webshop, je kunt makkelijk en snel online bestellen en afrekenen.

Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur? Dan wordt jouw bestelling dezelfde werkdag nog verzonden! Gratis verzending v.a. 45 euro!

Heb je liever advies van een therapeut? Neem dan contact op met één van de verkooppunten in jouw omgeving.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  Klantenservice

  HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

  Telefonisch contact
  Bel ons op +(31)111 451034
  Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

  Bezoek onze winkel
  Vissersweg 1
  4306 NS Nieuwerkerk

  Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »