Vitals Rode gist rijst biologisch 120 capsules
- gewijzigde dosering monacoline K
- op basis van biologisch geteelde rijst
Jarenlang heeft Vitals naar volle tevredenheid van een groot aantal trouwe gebruikers het product Rode Gist Rijst Biologisch in het assortiment gehad. Dit product bevatte 10 mg monacoline K per capsule waardoor volstaan kon worden met één capsule per dag. Recent is er nieuwe Europese wetgeving van kracht geworden waardoor het gehalte monacoline K in rode gist rijst-producten voortaan gebonden is aan een wettelijk maximum van minder dan 3 mg monacoline K per dagdosering. Het vervangende product Rode Gist Rijst Biologisch bevat 2,5 mg monacoline K per dagdosering en voldoet daarmee ruimschoots aan deze nieuwe wetgeving. Op het etiket staat de volgende wettelijk verplichte tekst: ‘Houd u aan de aanbevolen dosering. De dagelijkse hoeveelheid van minder dan 3 mg monacolinen mag niet worden overschreden.’
Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K. Als basis voor Vitals Rode Gist Rijst met 2,5 mg monacoline K wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die niet behandeld is met pesticiden en die vrij is van gentechniek.
Kwaliteit
Wat supplementen met rode gist rijst betreft is er veel kwaliteitsverschil op de markt. Het gehalte monacoline K in verschillende rode gist rijst-producten kan per batch variëren. Vanwege deze reden (maar ook vanwege de mogelijke aanwezigheid van citrinine, een onwenselijk bijproduct dat kan ontstaan tijdens het fermentatieproces) is het belangrijk voor een supplement te kiezen dat een gegarandeerde hoge kwaliteit heeft. Van Rode Gist Rijst Biologisch wordt elke batch geanalyseerd in een onafhankelijk laboratorium, onder meer op gehalte monacoline K en citrinine.
Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.
(Voorlopig) Toegestane gezondheidsclaims: Geen.
Samenstelling per capsule: (dagdosering)
Monacoline K (uit biologische rode gist rijst) 2,5 mg
Ingrediënten: Rode gist rijst* (Monascus purpureus; bevat monacoline K), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddel (rijstvezels*).
* van biologische oorsprong.
Allergenen informatie: Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Let op: Dit product mag niet worden geconsumeerd door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen jonger dan 18 jaar en volwassenen ouder dan 70 jaar. Raadpleeg een arts als u gezondheidsproblemen ervaart tijdens gebruik van dit product. Dit product mag niet worden geconsumeerd als u cholesterolverlagende geneesmiddelen neemt of als u al andere producten met rode gist rijst gebruikt.
Gebruik: Tenzij anders aanbevolen 1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. De dagelijkse hoeveelheid van minder dan 3 mg monacolinen mag niet worden overschreden.
Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.
Hoeveelheid: 120 capsules
Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product? Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen.