• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Vitals Ultra Pure DHA-EPA 500 mg 60 softgels

  24,95 23,70

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Gratis verzending v.a. € 45, anders € 3,50 verzendkosten
  • Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Veilig winkelen (Thuiswinkel Waarborg)
  • Altijd veilig betalen

   Klanten beoordelen ons met een

   “Prima bezorgd en doen wat ze beloven.”

   Productomschrijving

   Vitals Ultra Pure DHA-EPA 500 mg 60 softgels

   Ultra Pure DHA/EPA 500 mg van Vitals is een visoliepreparaat dat de belangrijke omega 3-vetzuren docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) bevat in een ruime dosering, met het accent op een grotere hoeveelheid DHA ten opzichte van EPA. Voor bepaalde groepen (zoals zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven, opgroeiende kinderen en volwassenen vanaf 50 jaar) is DHA immers meer van belang dan EPA. De opneembaarheid van de vetzuren in Ultra Pure DHA/EPA 500 mg is uitstekend omdat deze in de hoogwaardige triglyceridenvorm zijn. Producent Golden Omega staat erom bekend dat ze visolie maken die uiterst zuiver is. Bovendien zijn de totale oxidatie-waarden (TOTOX) bij elke batch olie zeer laag. De olie zelf is zeer helder van kleur, wat een afspiegeling is van de uitzonderlijk hoge kwaliteit. Alles bij elkaar genomen is Ultra Pure DHA/EPA 500 mg zuiver, buitengewoon vers en goed opneembaar. Kortom, u kunt met een gerust hart kiezen voor Ultra Pure DHA/EPA 500 mg van Vitals!

   Voor zwangeren, bij borstvoeding én voor volwassenen vanaf 50 jaar
   Het meervoudig onverzadigd omega 3-vetzuur DHA is een belangrijke bouwsteen van het zenuwweefsel in onze hersenen. Tijdens de snelle ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij de zuigeling gaat er veel DHA naar de hersenen om deel uit te gaan maken van zenuwcelmembranen. Minder bekend is dat DHA ook deel uitmaakt van het netvlies (de retina) in ons oog. Het netvlies wordt tijdens de ontwikkeling van de foetus gevormd uit hersenweefsel. Eigenlijk blijft dit deel van het oog daarom structureel gezien onderdeel uitmaken van ons centraal zenuwstelsel. Het netvlies bestaat uit zenuwcellen, die eveneens een hoog gehalte DHA in hun membranen hebben. Het netvlies vangt het licht dat wij waarnemen op en zet het om in elektrische signalen die vervolgens via de oogzenuw naar onze hersenen gaan.

   Aangezien het vermogen van het menselijk lichaam om voldoende DHA aan te maken uit het omega 3-vetzuur alfalinoleenzuur (ALA) zeer beperkt is, volgt daaruit dat een voldoende inname van DHA uit voeding zowel bijdraagt aan de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en zuigeling maar ook aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen en een gezonde hersenfunctie bij volwassenen. De foetus is voor zijn DHA-toevoer afhankelijk van inname van DHA door de moeder tijdens de zwangerschap. De zuigeling krijgt DHA binnen via borstvoeding (en is dus afhankelijk van hoeveel de moeder daarvan binnenkrijgt), ofwel via zuigelingenmelk, waar tegenwoordig verplicht DHA aan moet worden toegevoegd.

   Vanaf de leeftijd van 50 jaar voelen veel mensen de noodzaak om extra aandacht te besteden aan het behoud van hun normale hersenfunctie en gezichtsvermogen. Ook in die levensfase is het van belang om te zorgen voor een voldoende dagelijkse inname van DHA, middels het regelmatig eten van vis, al dan niet aangevuld met een visolie- of algenoliesupplement met een ruime dosering DHA.

   Het is niet voor niets dat het eten van met name vette vissoorten, die van nature rijk zijn aan DHA (en EPA), altijd deel uitmaakt van officiële aanbevelingen voor gezonde voeding voor diverse leeftijdsgroepen. In de praktijk blijkt een aanzienlijk deel van de mensen echter niet voldoende (vette) vis te eten om aan de geadviseerde dagdoseringen DHA en EPA te komen. Er zijn diverse redenen waarom mensen niet aan de aanbevelingen voldoen, maar dat is wel een probleem want vis is wél nog steeds onze belangrijkste bron van DHA en EPA. De EFSA heeft in 2010 een aanvullend advies geformuleerd voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven om te zorgen voor een dagelijkse inname van 450 mg DHA plus EPA (waarvan minimaal 200 mg DHA). Als een zwangere of een vrouw die borstvoeding geeft structureel twee keer per week vis eet (waarvan minstens één keer vette vis) dan komt ze ongeveer uit op deze dosering. Maar veel zwangeren en vrouwen die hun kind zelf voeden, halen deze hoeveelheid niet.

   Bovendien zijn er aanwijzingen uit recent onderzoek dat de optimale dosering DHA en EPA tijdens de zwangerschap (en borstvoeding) mogelijk hoger ligt. Maar vaker vis eten dan twee keer per week is voor zwangeren onverstandig vanwege de schadelijke stoffen die erin kunnen voorkomen door milieuverontreiniging (vooral dioxines, polychloorbifenylen (PCB’s) en zware metalen zoals methylkwik). Sommige vissoorten bevatten een hoger gehalte aan contaminanten dan andere, vandaar dat er maar een beperkte lijst is waar zwangeren uit kunnen kiezen. Dit speelt niet bij kwalitatief goede visoliesupplementen die gezuiverd zijn en deze contaminanten daarom niet of nauwelijks bevatten. Voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, en die niet structureel twee keer per week vis eten of die hun DHA-inname verder willen verhogen, kan het een goed idee zijn om de voeding dagelijks aan te vullen met een visoliesupplement.

   Visolie van Golden Omega
   Ultra Pure DHA/EPA 500 mg bevat visolie van producent Golden Omega. Deze is gevestigd in een hypermoderne productiefaciliteit in het noorden van Chili. Het gebouw staat op een zeer strategische plek, namelijk pal naast de wateren waar de ansjovis wordt gevangen die gebruikt wordt voor de vervaardiging van de visolie. Het grote voordeel hiervan is, dat de vis na de vangst snel verwerkt kan worden en dus zeer vers blijft. Golden Omega werkt hiervoor uitsluitend samen met gecertificeerde vissers om de ecologische impact zo laag mogelijk te houden.

   Golden Omega heeft als belangrijkste speerpunten bij de productie van haar visolie zuiverheid en kwaliteit. De toepassing van een gepatenteerd zuiveringsproces om contaminanten uit de vis te verwijderen in combinatie met een gepatenteerd concentratieproces zorgt ervoor dat Golden Omega kwalitatief zeer hoogwaardige producten levert. Dit komt tot uiting in de uiterst heldere kleur van de visolie maar bovenal in de zeer lage TOTOX-waarden van hun oliën (met een gemiddelde waarde onder de 5). TOTOX staat voor TOTale OXidatiewaarde en is een maat voor de versheid/ranzigheid van een olie. Visolie is bij uitstek gevoelig voor oxidatie omdat het een grote hoeveelheid kwetsbare onverzadigde vetzuren bevat. Oxidatieve beschadiging van vetzuren treedt op door contact met zuurstof, maar kan daarnaast versneld worden door onder meer verhitting (zoals tijdens het bakken van vis gebeurt). Een lage TOTOX-waarde is belangrijk omdat ranzige oliën niet gezond lijken te zijn en is, naast de zuiverheid, een goede maat voor de kwaliteit van een visoliesupplement. Bovendien zorgt een lage TOTOX-waarde ervoor dat de kans op visoprispingen minimaal is. En dat is voor veel mensen ook een groot voordeel.

   Golden Omega heeft diverse certificeringen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, als extra bewijs van de hoge standaard waar hun visoliën aan voldoen, waaronder IFOS (keurmerk voor de kwaliteit, versheid, zuiverheid en stabiliteit van visolie), Friend of the Sea (keurmerk voor duurzame visserij en bescherming van het natuurlijke ecosysteem), Dolphin Safe (keurmerk voor duurzame visserij en bescherming van dolfijnen) en Green-e (keurmerk voor groene energie).

   Toegestane gezondheidsclaims:

   • DHA is goed voor het behoud van een gezonde hersenfunctie en een goed gezichtsvermogen, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA
   • DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA
   • DHA speelt een rol in het functioneren van het netvlies, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA
   • DHA draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij de zuigeling die borstvoeding krijgt, bij een dagelijkse inname van 200 mg door de moeder, naast de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg EPA en DHA
   • EPA en DHA zijn goed voor de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

   Samenstelling per softgel:    

    

   Visolieconcentraat (triglyceriden)       

   835 mg 

   Waarvan: 

    

      DHA (docosahexaeenzuur)           

   415 mg

      EPA (eicosapentaeenzuur)   

   85 mg 

    

   Samenstelling per 2 softgels:    

    

   Visolieconcentraat (triglyceriden)       

   1670 mg 

   Waarvan: 

    

      DHA (docosahexaeenzuur)           

   830 mg

      EPA (eicosapentaeenzuur)

   170 mg 

   Het visolie-triglyceridenconcentraat wordt geproduceerd door Golden Omega S.A. met behulp van een gepatenteerde concentratie- en zuiveringstechnologie.

   Ingrediënten: Visolie-triglyceridenconcentraat (uit ansjovis), visgelatine (softgelcapsule), bevochtigingsmiddel (glycerol), gezuiverd water, antioxidant (tocoferolrijk extract).

   Gebruik: Tenzij anders voorgeschreven 1-2 softgels per dag bij een maaltijd met water innemen. Voor zwangeren 1 of 2 softgels per dag, afhankelijk van het voedingspatroon en de omega 3-status. Vrouwen die borstvoeding geven en volwassenen vanaf 50 jaar 2 softgels per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

   Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

   Hoeveelheid: 60 softgels

    

   Waarom is er niet meer informatie beschikbaar over dit product? Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen. 

   Verzenden & retourneren

   Verzenden & retourneren

   Inner Vitamins werkt voor de bestellingen samen met Post.NL. Bestellingen boven € 45,- worden gratis verzonden, anders betaalt u een vast laag tarief van €3,50. Ongeacht het aantal producten of grootte van uw bestelling.

   Reviews

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vitals Ultra Pure DHA-EPA 500 mg 60 softgels

    Vitals Ultra Pure DHA-EPA 500 mg 60 softgels

    24,95 € 23,70

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »