• Voor 12:00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis
  • Gratis verzending v.a. € 45, anders € 3,50 verzendkosten
  • Altijd veilig betalen

Terug

Hoe kunt u uw darmflora herstellen en verbeteren?

Hoe kunt u uw darmflora herstellen en verbeteren?

In onze darmen huisvesten zich nuttige en schadelijke darmbacteriën: onze darmflora genoemd. Deze darmflora kan uit balans zijn en dat kan zijn invloed uitoefenen op ons hele lichaam. Dat onze darmen meterslang zijn is bekend, maar dat ze er niet alleen zijn voor onze stoelgang is inmiddels ook steeds meer en meer bekend geworden.

In dit artikel geven wij u tips hoe u uw darmflora kunt herstellen, verbeteren en versterken.

Darmen zijn onze grote hersenen

Die meterslange slang in onze buik dient niet alleen voor het verteren van ons voedsel, maar is ook verbonden met het centrale zenuwstelsel en dus ook met onze kleine hersenen. Vanuit de Klinische Psycho Neuro Immunologie wordt namelijk gesproken dat de darmen onze grote hersenen zijn.

Onze darmen verteren ons voedsel en voelen zich het best bij gezond en zo dicht mogelijk bij onze natuur staand voedsel. In onze westerse maatschappij is dat laatste niet altijd het geval en door het gebruik van suiker, wit meel, frisdranken, processed food, fastfood, onnatuurlijke toevoegingen: kortom ongezond voedsel. Daar raakt onze darmflora van verstoord en daarom raakt ook ons lichaam verstoord, omdat alles met elkaar is verbonden in onze organisatie die wij het 'lichaam' noemen.

Schadelijke bacteriën en schimmels

Als onze darmflora verstoord raakt, dan wil dat zeggen dat de schadelijke bacteriën en schimmels de overhand nemen, denk hierbij aan candida-infectie. Om onze darmflora gezond te houden is het belangrijk dat we gezond eten. En daarnaast kunnen we onze darmen voeden met gezonde bacteriën, zodat we onze darmwerking bevorderen en de balans tussen gezonde en schadelijke bacteriën in de darmen herstellen.

Uiteindelijk zorgt dit voor een goede darmflora. 

Synbiotics Plus: prebiotica en probiotica

In onze Synbiotics Plus zitten diverse gezonde bacteriestammen die in onze darmen voorkomen. Het is opgebouwd uit een prebiotica (bacteriën die in onze darmen voorkomen voordat wij geboren zijn) en probiotica. De prebiotica is daardoor een voorloper en voorbereider voor het hechten van de probiotica en beide varianten hebben we nodig voor een gezonde darmfunctie en een gezonde spijsvertering. 

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen dan kunt u ons altijd per mail of telefoon (0111-451034) bereiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Inner Vitamins 8,2 / 10 - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »