• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Hoe kunt u uw darmflora herstellen en verbeteren?

Hoe kunt u uw darmflora herstellen en verbeteren?

In onze darmen huisvesten zich nuttige en schadelijke darmbacteriën: onze darmflora genoemd. Deze darmflora kan uit balans zijn en dat kan zijn invloed uitoefenen op ons hele lichaam. Dat onze darmen meterslang zijn is bekend, maar dat ze er niet alleen zijn voor onze stoelgang is inmiddels ook steeds meer en meer bekend geworden.

In dit artikel geven wij u tips hoe u uw darmflora kunt herstellen, verbeteren en versterken.

Darmen zijn onze grote hersenen

Die meterslange slang in onze buik dient niet alleen voor het verteren van ons voedsel, maar is ook verbonden met het centrale zenuwstelsel en dus ook met onze kleine hersenen. Vanuit de Klinische Psycho Neuro Immunologie wordt namelijk gesproken dat de darmen onze grote hersenen zijn.

Onze darmen verteren ons voedsel en voelen zich het best bij gezond en zo dicht mogelijk bij onze natuur staand voedsel. In onze westerse maatschappij is dat laatste niet altijd het geval en door het gebruik van suiker, witmeel, frisdranken, processed food, fastfood, onnatuurlijke toevoegingen, kortom ongezond voedsel, raakt onze darmflora verstoord en daarom raakt ook ons lichaam verstoord, omdat alles met elkaar is verbonden in onze organisatie die wij het 'lichaam' noemen.

Schadelijke bacteriën en schimmels

Als onze darmflora verstoord raakt, dan wil dat zeggen dat de schadelijke bacteriën en schimmels de overhand nemen, denk hierbij aan candida-infectie. Om onze darmflora gezond te houden is het belangrijk dat we gezond eten. En daarnaast kunnen we onze darmen voeden met gezonde bacteriën, zodat we onze darmwerking bevorderen en de balans tussen gezonde en schadelijke bacteriën in de darmen herstellen. Uiteindelijk zorgt dit voor een goede darmflora. 

Synbiotics Plus: prebiotica en probiotica

In onze Synbiotics Plus zitten diverse gezonde bacteriestammen die in onze darmen voorkomen. Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. De capsules bevatten naast een mix van prebiotica ook 20 verschillende bacteriestammen met in totaal 50 miljard melkzuurbacteriën. Eenmaal in aanraking gekomen met water worden ze weer actief en kunnen ze ondersteuning bieden bij het behoud van de microbacteriële balans in onze darmen. Naast probiotica is er ook prebiotica toegevoegd aan dit product. Dit zijn onverteerbare voedingsvezels die als voeding dienen voor de probiotica. Hierdoor wordt het aantal werkzame bacteriën groter, hechten ze zich beter in de darmen, wordt de probiotica sterker en hebben ze een betere overlevingskans binnen ons verteringsgestel. Ons supplement met prebiotica en probiotica is lactosevrij, glutenvrij en vegan! De capsules bevatten geen suiker, zout, gist, tarwe, melk, gluten, maïs, soja, ei, schelpdieren of conserveringsmiddelen. Voor mensen die lactosevrij eten door een lactose-intolerantie is bekend dat pre- en probiotica een positieve invloed heeft op deze overgevoeligheid.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen dan kunt u ons altijd per mail ([email protected]) of telefoon (0111-451034) bereiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }