• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Man & Woman Formula van Plant O'Vitamins

Man & Woman Formula van Plant O'Vitamins

De Man Formula en Woman Formula zijn twee verschillende voedingssupplementen die door ons zijn samengesteld om de unieke fysiologische behoeften van mannen en vrouwen te ondersteunen.

Waarom verschillende supplementen voor mannen en vrouwen

De anatomie en fysiologie in het lichaam van een vrouw en man kent verschillen. Hierdoor is de aansturing door ontvangst van stoffen en de reactie op receptoren anders bij een man dan bij een vrouw. 

Waar het ene orgaan reageert onder invloed van een bepaalde stof, kan deze stof een totaal andere reactie uitlokken bij een ander orgaan. Om de juiste reacties en balans te ondersteunen in het lichaam van mannen én vrouwen, hebben we twee verschillende formules gecreëerd.

Woman Formula - Voedingssupplement voor de vrouw

De aansturing van de vrouwelijke fysiologie vindt plaats via de hypothalamus-hypofyse die in het midden van de hersenen liggen. Deze klieren geven signaal-hormonen af in het bloed om verschillende systemen in het lichaam aan te sturen, waaronder het voortplantingsstelsel.

De eierstokken ontvangen deze hormonen met hun receptoren en gaan over tot actie. Ze produceren hormonen in de juiste verhouding voor de vrouw. Het gaat voornamelijk om oestrogeen en progesteron.  

Oestrogeen, progesteron en bijv. testosteron dienen in de juiste verhouding aanwezig zijn voor de juiste balans.

Dit is nodig:

 • Voor de ontwikkeling van de secundaire geslachtkenmerken in de puberteit, van meisje naar vrouw
 • Om de voortplanting/fertiliteit te ondersteunen.
 • Om het psychische welzijn, waaronder stressbestendigheid te ondersteunen.
 • Om de baarmoeder te versterken.
 • Om de huid, haar en nagel gezondheid te ondersteunen.
  (Een zachte en glanzende huid is te danken aan een juiste balans tussen deze hormonen.)
 • Ter ondersteuning van de stofwisseling, die ook invloed uitoefent op de botgezondheid.
 • Om bij de overgang te ondersteunen.

Er vindt altijd een terugkoppeling tussen eierstokken en hypothalamus-hypofyse-as plaats om de juiste balans tussen de stoffen te behouden voor de juiste fysiologie.

Natuurlijke ondersteuning met kruiden voor de vrouw

Woman Formula - Kruiden voor de vrouwOm de fysiologie van de vrouw te ondersteunen, adviseren wij onze Woman Formula (voorheen Wild Maca) van Plant O'Vitamins.

Dit is een mengsel van plantaardige ingrediënten, met onder andere een aantal kruiden die bekend staan om het stimuleren van de receptoren in de vrouwelijke organen, om deze aan te sturen.  

Als we inzoomen op deze samenstelling van kruiden zien we bijv. Wilde Yam extract, die in deze formule is te vinden met 45 mg Diosgenine. Dit helpt een rustige en comfortabele menopauze te behouden. Het helpt vrouwen beter om te gaan met veel voorkomende symptomen die verband houden met de menopauze, zoals opvliegers, zweten, rusteloosheid en prikkelbaarheid*.

Voor velen zijn de voordelen van Maca al bekend. Het is een superfood voor zowel man als vrouw en vindt zijn oorsprong uit Peru. Verder zit er Hopextract, Engelwortel, Siberische gingseng, Agnus Castus, Citroenmelisse, salie en soja extract in.

 *Toegestane on-hold claims

 

"De verschillende anatomie en fysiologie van het mannelijke en vrouwelijke lichaam vraagt dus om verschillende planten en kruiden ter ondersteuning van de organen die zorgen voor een gezonde hormoonbalans en optimaal functioneren, bij zowel de man als de vrouw."

 

 

Man Formula - Voedingssupplement voor de man

De aansturing van de mannelijke fysiologie vindt ook plaats via de hypothalamus-hypofyse die in het midden van de hersenen liggen. Deze klieren geven signaal-hormonen af in het bloed om verschillende systemen in het lichaam aan te sturen, waaronder het voortplantingsstelsel.

De teelballen ontvangen deze hormonen via hun receptoren en gaan over tot actie. Ze produceren hormonen in de juiste verhouding die van belang zijn voor de man. Het gaat voornamelijk om testosteron, maar oestrogeen speelt ook een rol bij de man. Deze hormonen dienen in de juiste verhouding aanwezig te zijn voor de juiste balans.  

Dit is nodig:

 • Voor de ontwikkeling van de secundaire geslachtkenmerken in de puberteit, van jongen naar man.
 • Om de groeifactor van de man te ondersteunen.
 • Om de productie van sperma te verbeteren.
 • Om de erectie en vruchtbaarheid te ondersteunen.
 • Om de prostaatgezondheid te ondersteunen.
 • Om het psychische welzijn, waaronder stressbestendigheid, te ondersteunen
 • Ter ondersteuning van spieren, huid, botten en haargroei
 • Om de blaas (urinestelsel) te ondersteunen.

Er vindt altijd een terugkoppeling tussen teelbal en hypothalamus-hypofyse-as plaats om de juiste balans tussen de stoffen te behouden voor de juiste fysiologie.

Natuurlijke ondersteuning met kruiden voor de man

Man Formula - Kruiden voor de manOm de fysiologie van de man te ondersteunen, adviseren wij onze Man Formula (voorheen Palmetto Gingseng Complex) van Plant O'Vitamins.

Dit een mengsel van plantaardige ingrediënten, met onder andere een aantal kruiden die bekend staan om het stimuleren van de receptoren in de mannelijke organen, om deze aan te sturen.  

Als we inzoomen op deze samenstelling zien we kruiden waar veel onderzoek naar gedaan is, zoals de Saw palmetto (Zaagpalm). Saw palmetto bestaat voornamelijk uit 70-95% vetzuren, fytosterolen als beta sitosterol, Beta Carotene en vitamine E.

Vanwege zijn antiandrogene effecten wordt Saw palmetto gebruikt in de alternatieve behandeling voor goedaardige prostaathyperplasie (vergroting van de prostaat). Zaagpalm dateert al uit de 15de eeuw v. chr Egypte. Hierdoor staat dit kruid bekend om de goede functie van de prostaat te helpen behouden en om het behoud van een normale urinefunctie bij mannen vanaf 45 jaar en ondersteuning van piek urinestroom*. 

Andere kruiden die ook toegevoegd zijn aan deze formule zijn Brandnetel, Pygeum schors, Lycopeene extract uit tomaat, Koreaanse ginseng, Maitake paddenstoel, pompoenpitten en bijenpollen extracten. Bijenpollen staan ook bekend om hun ruime scala aan voedingstoffen die ondersteuning bieden.

*Toegestane on-hold claims

De verschillende anatomie en fysiologie van het mannelijke en vrouwelijke lichaam vraagt dus om verschillende planten en kruiden ter ondersteuning van de organen die zorgen voor een gezonde hormoonbalans en optimaal functioneren, bij zowel de man als de vrouw.

Man & Woman Formula - kruiden voor man en vrouw

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  Klantenservice

  HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

  Telefonisch contact
  Bel ons op +(31)111 451034
  Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

  Bezoek onze winkel
  Vissersweg 1
  4306 NS Nieuwerkerk

  Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  }