• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Problemen met afvallen?

Problemen met afvallen?

In de zomermaanden zijn we wat bewuster bezig met ons figuur en gewicht, doordat we ons luchtiger kleden en in badkleding rondlopen. Ook vallen we in de zomer wat makkelijker af dan in de wintermaanden, omdat we meer bewegen, actiever zijn en door de warmte minder eetlust hebben.

Toch blijkt het ook in de zomer voor veel mensen nog lastig om een paar kilo kwijt te raken. Hoe kan dat?

Heb je moeite met afvallen?

Er zijn veel verschillende redenen waardoor iemand moeite kan hebben met afvallen, bijvoorbeeld:

  • Weinig beweging
  • Te veel eten ten opzichte van het verbruik
  • Stress
  • Te vaak eten
  • Te veel koolhydraten, met name fructose
  • Schildklierproblemen
  • Problemen met de vetzuurbalans

Balance is key!

Minder eten is geen oplossing en ook een salade met alleen groente - een typische ‘lijnmaaltijd’ - is niet de juiste methode om af te vallen. Wanneer je af wilt vallen, is het juist belangrijk dat je de juiste hoeveelheid gezonde koolhydraten (groenten en fruit), vetten en eiwitten binnen krijgt, om je lichaam optimaal te laten functioneren en herstellen.

Eiwitten

sunwarrior proteine eiwit poederVooral de juiste verhouding eiwitten en vetten is heel belangrijk. Eiwitten zorgen er bijvoorbeeld voor dat je een veel voller gevoel hebt en zorgen voor o.a. spieropbouw. In je spieren wordt glucose/suiker opgeslagen (het heet dan niet meer glucose, maar glycogeen) en deze voorraad kan van pas komen als je snel energie nodig hebt.

Het is dus een goed idee om extra eiwitten toe te voegen aan je voeding, bijvoorbeeld met de biologische, plantaardige Proteïne van Sunwarrior.

 

“Gezonde vetten leveren 4x zoveel energie als koolhydraten.”

 

Vetzuurbalans

Gezonde vetzuren zijn erg belangrijk voor de opbouw van de celwanden, het normaal functioneren van het immuunsysteem, hersenen en hormoonstelsel. Ook zijn gezonde vetten (Omega 3) een bron van energie, ze leveren 4x zoveel energie als koolhydraten.

Bronnen van gezonde vetzuren zijn o.a. wilde zalm, haring, makreel, sardines, olijven, avocado, olijfolie, kokosolie en ongebrande, ongezouten noten. 

Stress

Blijvend afvallen kun je alleen bereiken door voldoende te bewegen, de maaltijdfrequentie en -verhouding aan te passen en stress te reguleren.

Een nadelig effect van stress is dat de vrijgekomen cortisol onze eetlust stimuleert. Wat je eet tijdens stressmomenten wordt grotendeels opgeslagen als vet. Ook niet-verbruikte energie die vrijgekomen is bij stress, wordt opgeslagen als vet op de buik. Zo kun je door stress een buikje krijgen.

Om goed te functioneren tijdens stressvolle momenten, hebben wij bijvoorbeeld Inner Peace van ons eigen merk Plant O’Vitamins in het assortiment.

Kortom

Als voeding, beweging en stressmanagement goed in balans zijn, kan het lichaam overgaan op vetverbranding en voorkom je een jojo-effect.

Tip: Onze Green Super Foods bevat hele krachtige ingrediënten die de vetverbranding ondersteunen en de energieproductie stimuleren.

Persoonlijk advies nodig?

Maak een afspraak voor een consult bij onze voedingsconsulente Nanette voor advies op maat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }