• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Tekorten en/of toxische belasting: wat is het precies?

Tekorten en/of toxische belasting: wat is het precies?

Als we kijken naar ziekten, kijken we naar de balans tussen de stoffen in het lichaam. Er zijn twee kenmerken waar rekening mee gehouden moet worden. Dat zijn tekorten en toxische belasting, Tekorten en toxische belasting gaan hand in hand. Vervuiling is een toxische belasting en toxische belasting betekent gewoonweg een teveel van en een tekort aan! Door de jaren heen is nl onze voeding, water, lucht, pathogene belasting en leefstijl veranderd. Deze ontwikkeling is een grote oorzaak geweest. Lees snel verder over toxische belasting in dit artikel en de mogelijkheid om dit aan te pakken.

Een teveel of een tekort aan wat?

Toxische belasting kan een overschot zijn van een stof maar ook van iets ontastbaars, zoals emotionele belasting. Tot emotionele belasting horen o.a. onze toxische gedachten. Let op! Emotionele belasting zet het lichaam aan om stoffen vrij te maken. Deze stoffen zijn bedoeld om voor de korte termijn geproduceerd te worden en niet om dagen, weken, maanden of jaren lang geproduceerd te worden. Gebeurt dit wel en worden de stoffen voor een te lange periode aangemaakt, dan zorgt dit voor overbelasting en uiteindelijk tekorten. Denk bijvoorbeeld aan bijnieruitputting door een teveel aan stress. Je cortisol is dan op en het lichaam kan dan de chronische stress niet meer aan. Dit voorbeeld is nog maar een fractie van wat er allemaal in het lichaam kan gebeuren.
 
Een ander voorbeeld is het overmatig nuttigen van voedsel. Te veel eten zorgt voor een overbelaste alvleesklier. De enzymen raken overbelast of zelfs op. Er ontstaat dan een disbalans. We kunnen onze voeding niet meer goed verteren en dus slecht opnemen. Het resultaat is een toxische opbouw, want de mineralen, aminozuren en/of vitaminen worden niet goed opgenomen en/of worden massaal ingezet om de toxische stoffen uit onze omgeving (d.w.z. voeding, water, lucht, pathogenen en de effecten van stress) te neutraliseren.

Wat kunnen we het best doen?

Allereerst onze emotionele balans (toxische gedachten) aanpakken. De kraan dichtdraaien voor ongezonde belasting, het lichaam ontgiften en zowel emotionele als fysieke tekorten aanvullen. Hierdoor kunnen we het lichaam de ruimte geven om te herstellen.
 
Toxische belasting en tekorten kunnen we zo breed en zuiver mogelijk aanpakken met voedingssupplementen. Dit worden ook wel geconcentreerde voedingsstoffen genoemd. Tegenwoordig hebben we de neiging om de waarde van suppletie met multivitaminen te onderschatten. Dit is wel hard nodig! De voedingswaarden zijn tegenwoordig sterk afgenomen in ons voedsel (tot 51% minder). Door de jaren heen zijn er diverse onderzoeken geweest die dit bevestigen. Daarom is het zo belangrijk om goed op de hoogte te blijven over de tekorten en de toxische belasting. Zo kunnen we de juiste balans vinden in ons dagelijkse leven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }