• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Ashwagandha is meestal veilig in gebruik

Ashwagandha is meestal veilig in gebruik

In recente berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) van 5 maart jongstleden werd gewaarschuwd voor mogelijke schadelijke effecten van voedingssupplementen met specifieke kruiden, waaronder Ashwagandha. Het RIVM adviseert in dat bericht over de voorzichtigheid bij het gebruik van producten met deze kruiden.

Het RIVM heeft in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoek gedaan naar de mogelijke risico’s van Huperzia serrata, Tabernanthe iboga en Ashwagandha. Op basis van dit onderzoek wordt het gebruik van producten met deze kruiden afgeraden.

De kruiden Huperzia serrata en Tabernanthe iboga behoren niet tot ons assortiment en worden daarom niet verder in dit artikel behandeld. Ashwagandha maakt wel deel uit van ons assortiment, hieronder lichten wij het bericht van de NPN (de Branchevereniging Natuur en Gezondheidsproducten Nederland) over dit kruid toe.

Veiligheidsstatement van NPN

NPN heeft als reactie hierop, een veiligheidsstatement afgegeven met betrekking tot Ashwagandha[1]. Hierin zeggen zij het volgende:

"Ashwagandha is over het algemeen een veilig kruid, het is wel belangrijk alert te zijn bij gebruik van schildkliermedicijnen en antidepressiva. Gebruik het niet tijdens zwangerschap of borstvoeding. Er zijn echter zeer zeldzame gevallen bekend waarbij leverproblemen optraden tijdens het gebruik van Ashwagandha. Er is nog geen wetenschappelijk verband gelegd tussen Ashwagandha en het effect op de lever. Het is nog onduidelijk of de gemelde gevallen direct gerelateerd zijn aan Ashwagandha of dat er andere factoren in het spel waren, zoals gebruik van andere middelen, medicijngebruik of een ziekte. Op dit moment lijkt een van de mogelijkheden dat het gaat om een overgevoeligheid voor Ashwagandha die in zeer zeldzame gevallen voorkomt. Voor de meeste mensen is Ashwagandha veilig te gebruiken".

Veilige dosering door wetgeving bepaald

In Europa zijn de producenten van voedingssupplementen gebonden aan strikte regels wat betreft de productie en het labelen van hun producten. Voordat deze supplementen op de markt komen, ondergaan ze een uitgebreide controle op het gebied van ingrediënten en hoeveelheden. Aan deze strikte regels voldoen wij bij Inner Vitamins.

Ashwagandha aanbod bij Inner Vitamins

Onderzoek toont aan dat Ashwagandha tot 300 mg per capsule veilig is. Het Ashwagandha productaanbod van Inner Vitamins voldoet aan deze norm. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Herbal Inner Peace van ons huismerk Plant O’Vitamins: 100 mg Ashwagandha per capsule
 • Ashwagandha KSM-66 van Vitakruid: 300 mg Ashwagandha per capsule
 • Ashwagandha KSM-66 van Vitals: 300 mg Ashwagandha per capsule
 • Slaap¹ Rust² Complex van Bonusan: 50 mg Ashwagandha per capsule

Huperzia serrata en Tabernanthe iboga niet in ons assortiment

De andere kruiden, Huperzia serrata en Tabernanthe iboga, worden niet in ons assortiment verkocht.  

Contact en advies

Heb je vragen, of zorgen, naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op via: 0111-451034 of mail naar [email protected]

[1] Bokma, M. (2024, 6 maart). RIVM raadt gebruik van bepaalde kruidenpreparaten af | NPN. NPN Info. https://www.npninfo.nl/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/rivm-raadt-gebruik-van-bepaalde-kruidenpreparaten-af/

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  Klantenservice

  HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

  Telefonisch contact
  Bel ons op +(31)111 451034
  Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

  Bezoek onze winkel
  Vissersweg 1
  4306 NS Nieuwerkerk

  Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  }