• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Waarom is collageen zo belangrijk?

Waarom is collageen zo belangrijk?

Wat is collageen en waarom is het zo belangrijk? Je leest het in dit blogartikel.

Nieuw in ons assortiment is deze plantaardige collageen booster; Plant Collagen Neo Matrix van ons eigen merk Plant O'Vitamins! Een volledig natuurlijk en vegan product.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat één van de belangrijkste bouwstenen is voor botten, kraakbeen, huid, spieren, pezen en bindweefsel.

Wat doet collageen?

Collageen komt van het Griekse woord 'kólla' wat lijm betekent. Het zorgt er in feite voor dat alles in ons lijf aan elkaar 'geplakt' blijft voor kracht, stevigheid en elasticiteit. Van botweefsel tot bloedvaten en van huidcellen tot spiercellen, collageen houdt het bij elkaar. Een natuurlijke afname van collageen bij het ouder worden, in combinatie met externe factoren zoals zonlicht, leefstijl en stress, zorgen dan ook voor veroudering van deze weefsels. Deze veroudering begint al rond ons 25e levensjaar.

Hoe houden we het collageen in ons lichaam op peil?

Collageen is een eiwit dat gemaakt wordt uit verschillende aminozuren in onze voeding. Daarnaast is o.a. Vitamine C van belang voor de vorming van collageen en speelt deze vitamine een rol bij de aanmaak en opbouw van botten en kraakbeen. Ook andere vitaminen en mineralen dragen hieraan bij.

Voor de aanmaak van natuurlijk collageen is het dus belangrijk om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom hebben wij een heel mooi natuurlijk complex samengesteld met kruiden zoals kurkuma, brandnetel en heermoes, met daarbij een aantal belangrijke vitaminen en mineralen zoals vitamine C, D, K en calcium. Extract van bamboe, silica, pompoenschil en de 'beautypaddenstoel' Tremella met o.a. de nodige polysachariden maken het geheel compleet. 

Er zijn ook supplementen, poeders, pillen en zelfs drankjes met dierlijk collageen of collageen uit bijvoorbeeld bacteriën. Verder wordt collageen vaak aan schoonheidsproducten toegevoegd om veroudering van de huid tegen te gaan. Je kunt collageen dus drinken, slikken of smeren, maar wij hebben er met dit product voor gekozen om de aanmaak van het natuurlijke, lichaamseigen collageen te ondersteunen.

Puur en volledig natuurlijk, zoals de natuur het bedoeld heeft!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }