• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Waarom DHA (Omega-3) niet mag ontbreken in een gezonde leefstijl

Waarom DHA (Omega-3) niet mag ontbreken in een gezonde leefstijl

In dit artikel wordt onze Omega-3 K2 & D3 uitgelicht en de kracht van DHA en EPA uitgelegd. De combinatie van Omega-3, D3 en K2 is heel sterk: Het heeft invloed op de werking van hart, hersenen, bloedvaten, ogen, botten, spieren en immuunsysteem.

De Omega-3 K2 & D3 van ons eigen merk Plant O'Vitamins bevat 500 mg wilde visolie met 250 mg EPA en 125 mg DHA, plus 1000IU Vitamine D3 en 45 mcg Vitamine K2.

Omega-3

Je hebt vast al eens gehoord van Omega-3 vetzuren? Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel. Dit betekent dat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dat je ze dus via voeding dient binnen te krijgen.

De drie belangrijkste omega-3 vetzuren zijn Docosahexaeenzuur (DHA), Alfa-linoleenzuur (ALA) en Eicosapentaeenzuur (EPA). De combinatie DHA en EPA komt voornamelijk voor in vette vis*. ALA vinden we in avocado, zaden, noten (met name walnoten), zeewier en lijnzaad(olie).

Mensen die dagelijks een uitgebreide salade eten met bovengenoemde ingrediënten krijgen hun portie Omega-3 dus wel binnen, maar voor wie dat niet doet, hebben wij het juiste supplement!

Waarom zijn DHA en EPA zo belangrijk?

DHA en EPA zijn goed voor ogen, hart, hersenen en bloedvaten. De Omega-3 K2 & D3 van ons eigen merk Plant O’Vitamins bevat 125 mg DHA. Wij adviseren om 2 keer per dag 1 softgel in te nemen, dus 250 mg DHA per dag.

Waarom dit zo belangrijk is, zie je aan onderstaande gezondheidsclaims die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie:

  • Docosahexaeenzuur (DHA) draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen, mits de dagelijkse inname Omega-3 250 mg DHA bevat.
  • De inname van docosahexaeenzuur (DHA) door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Dit is alleen het geval bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen, d.w.z.: 250 mg DHA en eicosapentaeenzuur (EPA).
  • De inname van docosahexaeenzuur (DHA) door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen, mits de dagelijkse inname van Omega-3 ten minste 200 mg DHA bevat.
  • DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Stress

Door stress in ons dagelijks leven krijgen onze hersenen veel te verduren en leveren ze iedere dag weer een topprestatie om ons leven in te richten en onze levens te coördineren. Er bij stilstaan doen we vaak pas als we klachten krijgen, wanneer het allemaal niet zo soepel meer gaat.

In onze maatschappij is een stressvolle levensstijl heel normaal geworden. Maar als we 50 - 100 jaar terug gaan in de tijd zag onze wereld er beslist anders en minder stressvol uit. We vinden nu dat we alles maar moeten volhouden, maar ook daar kunnen we onze vraagtekens bij zetten.

Onze hersenen omvatten 3 grote onderdelen:

  1. Mensenbrein (grote hersenen: zelfbewustzijn, logisch nadenken & zelfreflectie, problemen oplossen)
  2. Zoogdierenbrein (kleine hersenen met limbisch systeem: gevoel, emoties, sociale binding)
  3. Reptielenbrein (vechten, vluchten, bevriezen, honger en dorst, adem en hartslag)

Het is belangrijk om goed voor onze hersenen te zorgen, want als we teveel stress en disbalans in ons leven ervaren, dan kan het gebeuren dat ons mensenbrein en ons zoogdierenbrein zichzelf gaan uitschakelen. Wat dan nog overblijft is het reptielenbrein. Niet leven, maar overleven!

DHA speelt een belangrijke rol in het functioneren van de hersenen en geeft weer rust in het hoofd.

Vitamine D3

Naast de DHA bevat ons supplement ook vitamine D3, onmisbaar in de maanden met minder zonkracht. Bij onvoldoende zonkracht maken we zelf geen vitamine D aan en deze vitamine hebben we toch echt nodig!

  • Vitamine D3 draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.
  • Vitamine D3 zorgt ook voor een verbeterde celdifferentiatie, goede spierfunctie, sterke botten en tanden en voor een verhoogde calciumopname.

Vitamine K2

  • Vitamine K2 zorgt dat de extra geabsorbeerde calcium door vitamine D3 op de plek terecht komt waar het functioneel is; in botten en tanden.
  • K2 draagt bij tot een normale bloedstolling en is goed voor het skelet, omdat deze vitamine nodig is voor de opname van mineralen in het botweefsel.

De combinatie van Omega-3, D3 en K2 is dus heel sterk; het ondersteunt de natuurlijke werking van hart, hersenen, bloedvaten, ogen, botten, spieren en immuunsysteem.

*Omega-3 in visolie, en vegetariërs dan?

Goed nieuws voor vegetariërs en veganisten: Om Omega-3 binnen te krijgen hoef je geen vis te eten of capsules met visolie in te nemen. De vis krijgt zijn DHA namelijk binnen door algen te eten die rijk zijn aan deze vetzuren, waarna deze in het lichaam van de vis worden omgezet naar EPA. Hierdoor krijg je DHA én EPA binnen als je vis eet. Wanneer wij dezelfde algen eten als de vis, krijgen wij ook DHA binnen en zet ons lichaam een deel van de DHA om in EPA. Net als bij de vis!

Algenolie levert de meeste pure vorm van DHA, dat is zo mooi aan de natuur. Het is puur! Onze Algae Oil softgels van Plant O’Vitamins bevatten een zeer hoge dosering DHA: 400 mg.

Rust en balans

Om ons lichaam optimaal te laten functioneren is het nodig dat we balans creëren in het hele lichaam, zodat onze organen elkaar aanvullen, ondersteunen en optimaal hun werking kunnen doen. Het genieten van een dagelijks portie rust en ont-stressen is daarbij echt onmisbaar!

Neem dagelijks een moment voor jezelf en zie de dagelijkse stress niet als 'normaal'. Neem de tijd om hier eens bij stil te staan en over na te denken.

Waar wil jij meer in balans komen?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }