• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Heb jij supplementen nodig?

Heb jij supplementen nodig?

Je vraagt je misschien wel eens af: waarom zou ik supplementen slikken? Ik leef gezond, heb een gevarieerd voedingspatroon, dan krijg ik toch gewoon alle voedingsstoffen binnen? Maar is dat ook echt zo? Je leest het in dit artikel.

Basissuppletie, wat is dat?

Basissupplementen is een nodige aanvulling op je dagelijkse voeding. Het is geen vervanger van voeding, zoals ook op ieder potje suppletie wordt aangegeven. Onder basissuppletie vallen o.a vitaminenmineralen en omega-3 vetzuren.

Waarom basissuppletie?

Maar waarom zou je die basissuppletie dan moeten slikken? Normaal gesproken zou je via je voeding voldoende voedingsstoffen binnen moeten krijgen om je lichaam optimaal te laten werken. Maar dit is vaak niet het geval.

Groenten en fruit

Er zijn namelijk maar weinig Nederlanders die genoeg groenten en fruit eten. Maar liefst vierentachtig procent van de Nederlandse bevolking komt niet aan de aanbevolen hoeveelheid 200 gram groenten per dag. Om maar niet te spreken over fruit, helaas haalt maar 13% van de Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid.

Aanbevolen hoeveelheid

Stel je komt wel gewoon dagelijks aan die aanbevolen hoeveelheid, is er toch niks aan de hand? Dat valt ook te betwijfelen. Als we namelijk gaan kijken naar andere landen, ligt die aanbevolen hoeveelheid een stuk hoger. Het advies in Spanje is minstens 300 gram groente en 400 gram fruit per dag te eten. Ook in België en Duitsland ligt het advies hoger dan in Nederland. Kan je nagaan, als je niet aan de Nederlandse dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit komt, hoe groot het tekort eigenlijk wel niet is…

Landbouw

Daar komt nog eens bij dat de kwaliteit van onze groenten en fruit met de jaren zeer verslechterd is. We produceren steeds meer en meer waardoor de landbouwgrond sterk verarmd is. Het gevolg? Ons voedsel bevat naar verhouding veel meer water en koolhydraten en een stuk minder voedingsstoffen en micronutriënten. De hoeveelheid natrium, ijzer, koper en magnesium is het sterkst achteruit gegaan.

Dat we steeds meer produceren is niet de enige reden dat er steeds minder voedingsstoffen in ons voedsel zit. Ook vervuiling, eenzijdige bemesting, landerosie, beperkte biodiversiteit, en het onrijp plukken van groenten en fruit zorgen ervoor dat de kwaliteit van ons voedsel achteruit gaat.

Visolie

Nu hebben we het alleen nog maar gehad over groenten en fruit. Maar onder basissuppletie valt – zoals eerder aangegeven – ook omega-3. De omega-3 vetzuren DHA en EPA ondersteunen o.a. je hart en bloeddruk, onmisbaar dus! Deze vetzuren zijn vooral te vinden in visolie. Daarom is het belangrijk voldoende vette vis te eten. Alleen, je voelt hem al aankomen, zit er ook hier: een addertje onder het gras.

Te veel Nederlanders krijgen namelijk onvoldoende omega-3 binnen. 34% van de volwassenen eet wekelijks een visje, waarvan minder dan de helft vette vis is. Daarom adviseren wij een visoliesupplement, vooral op de dagen dat je geen vis eet en in het bijzonder voor de mensen die geen vis willen of kunnen eten.

Vitamine D3

Ook vitamine D3 valt onder basissuppletie. Alleen is bij deze vitamine de grootste hoofdbron anders, namelijk: de zon! Als je in de zon zit, maakt je huid vitamine D3 aan. Vitamine D3 is een onmisbare vitamine, het is onder andere goed voor je immuunsysteem, kalkhuishouding, skelet en je spieren. Maar hoe zit het dan met de koude wintermaanden, waar de zon maar weinig van zich laat zien? Vette vis kan hier een handje helpen, een portie zalm bevat al zo’n 10 microgram. Maar is dat genoeg?

In de praktijk zien we vaak dat mensen een chronisch tekort hebben aan vitamine D. Veel mensen hebben dus dat extraatje nodig in de vorm van een supplement, om het tekort aan te vullen en je lichaam optimaal te laten werken.

Stress

In tijden van stress en/of inspanning vraagt het lichaam ook meer vitamines en mineralen om goed te blijven functioneren.  Voeding en voedingsgewoontes die verzuring veroorzaken in het lichaam, zorgen er ook voor dat mineralen geroofd worden om het lichaam in balans te houden. Dit leidt uiteindelijk ook tot tekorten in het lichaam. B.v. in tijden van stress neemt de behoefte  van het mineraal magnesium toe, want deze is o.a. nodig om het lichaam/geest in balans te houden. 

Dus, supplementen…?

Kortom kunnen we zeggen dat voeding helaas te weinig voedingsstoffen en micronutriënten bevatten om ons lichaam goed te laten functioneren. Daarom raden wij aan om basissuppletie te nemen om deze tekorten aan te vullen! Bekijk ons assortiment aan basissupplementen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  Klantenservice

  HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

  Telefonisch contact
  Bel ons op +(31)111 451034
  Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

  Bezoek onze winkel
  Vissersweg 1
  4306 NS Nieuwerkerk

  Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  }