• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
 • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Hoe blijft u gezond en vitaal met magnesium?

Hoe blijft u gezond en vitaal met magnesium?

Magnesium houdt uw lichaam goed in balans. Een magnesiumsupplement kan zeer waardevol zijn om uw prestaties te optimaliseren en uw vitaliteit te verhogen.

Mineralen zoals magnesium zijn essentieel voor een goed functioneren van ons lichaam. Het speelt een cruciale rol bij meer dan 300 fysiologische processen op celniveau. Het draagt bij tot de vermindering van zowel geestelijke als lichamelijke vermoeidheid, is nodig voor de elektrolytenbalans en draagt bij aan een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel. Daarnaast is het betrokken bij de instandhouding van sterke botten en tanden, en de synthese van eiwitten.

In dit artikel leggen wij uit wat magnesium voor u kan betekenen.

Fysiek in vorm met magnesium citraat

Als u lekker actief wilt zijn in het dagelijks leven, dan is een normaal functionerend skelet een eerste vereiste. Een supplement kan u helpen om uw spieren en gewrichten in goede conditie te houden. Een magnesiumsupplement, zoals magnesium citraat, levert een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van goede, sterke botten en speelt een rol bij de botaanmaak.

Dit onmisbare mineraal is van belang voor de opbouw van sterke tanden en voor het behoud van een sterk gebit. Het merk Plant-O-Vitamins biedt magnesium citraat aan in de vorm van tabletten.

Magnesium voor soepele spieren

Voldoende magnesium is goed voor de spierwerking, draagt bij aan een goed functioneren van de spieren en speelt dan ook een belangrijke rol in het behoud van soepele en sterke spieren. Een magnesiumtekort is vaak te merken aan spierkrampen en vermoeidheid van de spieren. Een magnesiumpreparaat laat uw lichaam herstellen van iedere vorm van lichamelijke inspanning of belasting. Dit kan daarom ook voor sporters en mensen met een actieve levensstijl een zeer nuttig supplement zijn.

Magnesiumtekort aanvullen voor een sterk zenuwstelsel

Een magnesiumsupplement kan van belang zijn voor een normaal functionerend zenuwstelsel. Het bevordert een goede gemoedstoestand en betere leerprestaties. De hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het helder nadenken en beredeneren, worden in belangrijke mate ondersteund door magnesium.

Naast een heldere geest, draagt het verder bij aan een goed concentratievermogen en een scherp geheugen.

Mentaal in balans met magnesium

Magnesium tabletten kunnen bijdragen aan een goede mentale performance. Bij geestelijke inspanning is het belangrijk om de balans goed in stand te houden en voor voldoende mentale energie te zorgen. Een magnesiumsupplement kan daarbij een goede ondersteuning bieden en laat uw lichaam herstellen van geestelijk geleverde inspanning.

Ontspannen door het leven zonder magnesiumtekort

Magnesium heeft een kalmerende werking en ontspant uw spieren, bloedvaten en zelfs uw hersenen. Daardoor kunt u bijvoorbeeld meer ontspannen slapen.
Met groter gemak kunt u de dagelijkse bezigheden weer aan en voelt u zich prettiger gedurende de dag.

Een voedingssupplement met het mineraal magnesium heeft ook meerdere voordelen voor uw mentale gezondheid. Magnesium bevordert de breinelasticiteit waardoor het makkelijker is om creatief met stress om te gaan. Het is niet voor niets dat het vanwege dit gunstige effect in de volksmond ook wel ‘ontspanningsmineraal’ wordt genoemd.

Ontspannen dankzij magnesium

Energiek de dag door met magnesium

De aanwezigheid van magnesium in ons lichaam ondersteunt het energieniveau waardoor het kan helpen om vermoeidheid te verminderen. Het speelt een belangrijke rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij de energiestofwisseling. Het helpt energie vrij te maken en draagt bij aan een grotere vitaliteit.

In drukke periodes kan uw lichaam wel wat extra energie gebruiken en helpen magnesium tabletten om de natuurlijke energie in het lichaam te activeren. Een magnesiumpreparaat kan daarom zowel op het werk als in het privéleven een goede ondersteuning bieden bij al uw dagelijkse bezigheden.

Magnesium citraat en optimalisatie van de stofwisseling

De veelzijdige manier waarop magnesium is betrokken bij diverse fysiologische processen, laat zien hoe belangrijk het is dat daar voldoende van in ons lichaam aanwezig is. Een voedingssupplement, zoals magnesium, kan als aanvulling op de reguliere voeding worden toegepast voor het blijvend goed functioneren van belangrijke lichaamsprocessen en een goed lichamelijk evenwicht.

Het mineraal -magnesium- draagt bij aan de eiwitsynthese en helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit. Het heeft een gunstige uitwerking bij het optimaliseren van het celdelingsproces voor een goede aanmaak van cellen en weefsels. Verder helpt het bij het in stand houden van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding.

Goede absorptie van magnesium

Magnesiumsupplementen zijn al vele jaren populair en worden vaak gebruikt als aanvulling op de voeding. Een zeer goed opneembare vorm is magnesium citraat. Magnesium citraat is organisch gebonden en magnesium tabletten in deze vorm hebben een hoge bio beschikbaarheid. Deze magnesiumverbinding wordt aanzienlijk beter opgenomen en makkelijker verwerkt in het lichaam dan alle andere vormen van magnesium.

Magnesium: een onmisbaar mineraal

Een magnesiumsupplement is veelzijdig toepasbaar. Een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl blijven belangrijk voor een goede gezondheid, maar er zijn tal van voorbeelden dat inname van magnesium een zeer gunstig effect kan hebben op ons lichaam.

Soms vraagt ons lichaam om wat extra ondersteuning bij hogere fysieke of mentale belasting. Het leveren van vaak grotere lichamelijke prestaties op het werk of in de sportschool, is goed herkenbaar voor iedereen. Denk ook eens aan optimaal willen presteren tijdens studie of werk, waarbij u alert en geconcentreerd moet blijven. Extra energie voor lichaam en geest is dan van harte welkom en daarvoor kunnen we gebruik maken van een magnesiumsupplement.

Het is daarbij van belang dat een juiste dosering wordt aangehouden. Het is altijd verstandig om advies in te winnen. Dit geldt ook voor het geval dat u ziek bent, onder behandeling bent of medicatie gebruikt.

Bij het ouder worden willen we graag ons lichaam in goede conditie houden, vitaal blijven en bijdragen aan het behoud van een goede stofwisseling. Stressvolle omstandigheden tijdens werk of studie vragen vaak om extra ondersteuning. Naast sporters, kunnen ook mensen met een actieve levensstijl baat hebben bij inname van magnesium om goed in vorm te blijven.

Optimale zorg voor uw lichaam met behulp van een magnesiumsupplement is natuurlijk investeren in uw gezondheid.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen dan kunt u ons altijd per mail of telefoon (0111-451034) bereiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  Klantenservice

  HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

  Telefonisch contact
  Bel ons op +(31)111 451034
  Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

  Bezoek onze winkel
  Vissersweg 1
  4306 NS Nieuwerkerk

  Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  }