• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Magnesium tegen spierpijn

Magnesium tegen spierpijn

Magnesium is een veelgebruikte term en er gaan veel verhalen over rond. Eén van die verhalen is dat magnesium tegen spierpijn zou helpen. Maar is dat wel écht zo? En welke andere werking heeft magnesium nog meer? In dit artikel gaan we het hebben over magnesium en alles wat het kan doen voor het menselijk lichaam.

Magnesium

In een eerder artikel hebben we het al gehad over wat magnesium precies is en welke voeding - in verhouding - veel magnesium bevat. Omdat je lichaam zelf niet in staat is om magnesium aan te maken ben je afhankelijk van je voeding om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen.

Alles over spierpijn

Iedereen kent het wel. Je hebt een lange ronde gelopen of misschien heb je een flinke afstand gefietst. Vaak heb je na één tot twee dagen een stijf gevoel in je spieren. Vooral bij dezelfde bewegingen kan je last krijgen. Dit heeft alles te maken met de manier waarop je spieren herstellen.

Bij langdurig of overmatig belasten van je spieren kunnen bepaalde afvalstoffen, met name melkzuur, gaan ophopen. Je spieren krijgen dan niet voldoende tijd om deze stoffen af te voeren, waardoor je pijn, kramp of een stijf gevoel in de spier zal krijgen. Over het algemeen zijn er drie vormen van spierpijn:

  • Acute spierpijn: ook wel verzuring genoemd, wanneer je aan het sporten of bewegen bent.
  • Spierpijn na een beschadiging: wanneer je een gekke beweging of ongeluk hebt gehad kan je een spierbeschadiging oplopen, dit kan uiteraard ook pijn veroorzaken.
  • Verlate spierpijn: kan tot een week na intensief gebruik aanhouden, maar is pas merkbaar na 24-48 uur.

Voorkomen is beter dan genezen!

Een bekende uitspraak die zeker ook geldt in het geval van je spieren. Spierpijn kan knap lastig zijn. In dat geval is voorkomen absoluut beter dan genezen. Je kan het volgende doen om spierpijn te voorkomen:

  • Zorg voor een goede warming-up en een cooling-down. Je maakt hiermee je spieren los voor de grootste inspanning, waardoor je een betere bloedsomloop hebt. Met de cooling-down breng je juist je spieren weer naar de ruststand om het herstel te bevorderen.
  • Zorg voor regelmaat in je beweging. Het is beter om regelmatig te bewegen in plaats van in grote pieken. Je kan bijvoorbeeld beter elke dag 5 kilometer wandelen in plaats van één keer 25 kilometer.
  • Verwarm je spieren na inspanning. Neem bijvoorbeeld een warme douche of masseer je spieren. Hiermee stimuleer je de doorbloeding waardoor de pijn sneller afneemt.
  • Ga voor een optimale houding. Zeker bij herhalende bewegingen, maar ook langdurig dezelfde houding (denk aan zitten achter een bureau) kan er spierpijn ontstaan. Zorg dus voor een goede houding met een rechte rug en ontspannen schouders.

Natuurlijk is niet alles te voorkomen. Daarom wordt er vaak aan ons gevraagd wat een oplossing kan bieden tegen spierpijn.

Helpt magnesium tegen spierpijn?

Op voedingssupplementen, waar de magnesium in ons assortiment onder valt, mogen alleen gezondheidsclaims staan die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Kortom je mag en kan in Nederland niet zomaar roepen dat een supplement als magnesium helpt tegen spierpijn. Pas na grondig onderzoek én goedkeuring door de Europese Commissie, op advies van de Europese Voedsel- en Warenautoriteit, worden claims toegevoegd aan een database.

Een goedgekeurde claim rondom je spieren in combinatie met magnesium is: ‘Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren’. Het is dus niet onderzocht en officieel erkend dat magnesium helpt bij vermoeide, koude of gevoelige spieren en helpt tegen spierpijn. Wel goedgekeurde claims rondom magnesium en spieren zijn:

  • Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking
  • Magnesium helpt bij het normale werken van de spieren
  • Magnesium helpt de normale spierwerking behouden
  • Magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking
  • Magnesium is goed voor de spieren
  • Magnesium is goed voor de werking van de spieren
  • Magnesium is van belang voor/belangrijk voor/speelt een rol bij (het behoud van) de (normale) spierfunctie/spieren
  • Magnesium ondersteunt een normale spierwerking
  • Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele spieren
  • Magnesium speelt een rol bij het behouden van sterke spieren
  • Magnesium zorgt mede voor de spieren

Als we teruggrijpen op het begrip spierpijn zien we dus dat dit vooral ontstaan bij het herstel van de spieren. Magnesium kan een bijdrage leveren aan de normale werking van de spiering en speelt een rol bij het behouden van soepele spieren. Het innemen van magnesium voedingssupplementen vormen hier een mooie oplossing voor.

Magnesium voedingssupplementen

Magnesium is verkrijgbaar in olie (vloeibaar), vlokken, poeder en supplementen. De vloeibare olie wordt aangebracht op de huid en heeft vaak een direct effect. De vlokken worden opgelost in water voor een snelle opname. Poeder en pillen worden geadviseerd ter aanvulling van de dagelijkse voeding.

Binnen ons assortiment zijn diverse magnesium supplementen te vinden. Onze tips zijn de voedingssupplementen van Plant O’Vitamins:

Onze missie is om hoogwaardige kwaliteit vitaminen en mineralen te leveren, maar ook om dit betaalbaar te houden. Daarom hebben wij de lijn van Plant O’Vitamins ontwikkeld. Met een ruim assortiment plantaardige supplementen voor een eerlijke prijs bieden wij allerlei unieke combinaties van pure, natuurlijk ingrediënten die elkaars werking versterken.

Magnesium tegen spierpijn is niet wetenschappelijk bewezen. Desondanks adviseren wij toch magnesium voor het behouden van soepele en sterke spieren. U kunt uw vitamines en mineralen eenvoudig online bestellen en afrekenen. Bestelt u op werkdagen voor 15:00 uur? Dan wordt uw voedingssupplement dezelfde werkdag nog verzonden! Gratis verzending v.a. € 45 euro.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }