• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Vermoeide benen: magnesium tekort of andere oorzaak?

Vermoeide benen: magnesium tekort of andere oorzaak?

Vermoeide benen kun je, qua gevoel, het best omschrijven als een zwaar gevoel in je benen. Letterlijk een vermoeiend gevoel. Waar komt dit nu eigenlijk precies vandaan? In dit artikel kom je meer te weten over het effect van magnesium op vermoeide benen.

Mogelijke oorzaken van vermoeide benen

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor jouw vermoeide benen. Over het algemeen heeft het te maken met een slechte bloedcirculatie. Aan een slechte bloedcirculatie kan een zwaardere oorzaak verbonden zijn maar het kan ook te maken hebben met bepaalde leefgewoonten. Denk bijvoorbeeld aan roken of veel stilzitten. Gezond eten en sporten kan de kans op een slechte bloedsomloop verkleinen. In sommige gevallen kun je er niets aan doen en is het vooral een ‘erfelijkheidsverhaal’. Een slechte bloedcirculatie zorgt er dan voor dat de aders in de benen niet optimaal werken. Hierdoor kunnen ze minder goed het bloed naar je hart vervoeren. Vervolgens hoopt er overtollig vocht op in je benen en dit resulteert in een zwaar en vermoeid gevoel. Op deze manier kun je herleiden dat door de genoemde symptomen de bloedcirculatie mogelijk niet naar wens werkt.

Een andere mogelijke oorzaak is een tekort aan magnesium. Het is namelijk zo dat als je magnesium tekort komt, je spieren kunnen gaan verkrampen. Hierdoor krijg je ook het zware en vermoeide effect in de benen. Een kanttekening is wel: magnesiumtekort is lastig te herkennen. Het kan wel herkend worden aan een trillend ooglid in tijden van stress.

Behandeling van vermoeide benen

De meest voor de hand liggende aanpak is om gezonde keuzes te maken in je leefpatroon. Denk aan:

✔️ Niet roken

✔️ Minimaal 30 minuten per dag bewegen

✔️ Niet te veel cafeïne nuttigen

✔️ Zo min mogelijk alcohol consumeren

✔️ Stress vermijden door vaker te ontspannen. Stress verbruikt namelijk veel magnesium.

Ook is het verstandig om je magnesiumgehalte stabiel te houden. Dit kun je onder andere onderhouden door voeding met magnesium binnen te krijgen. Magnesium is vooral te vinden in groene groenten, zwarte bonen, vis, schaaldieren, quinoa, pompoenpitten, pure chocolade en noten. Het zit in diverse voedingsmiddelen

Toch is het zo dat de het percentage magnesium in voeding de afgelopen jaren sterk gedaald is. Dit is gebleken uit Brits onderzoek. Voor een wortel geldt dat het nog maar 25% magnesium bevat ten opzichte van de hoeveelheid in 1985. Mogelijke oorzaken voor dit probleem zijn uitgeputte voedingsbodems, opslag en transport. 

Vermoeide benen en magnesium

Je magnesium op peil houden door een gezonde levensstijl aan te houden kan dus de kans op vermoeide benen verkleinen. Daarnaast zorgt een stabiel gehalte aan magnesium voor:

  • Een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
  • Ondersteuning in het verminderen van vermoeidheid in het algemeen
  • Ondersteuning van een goede geestelijke balans

Tot slot is het belangrijk voor een normale spierwerking. Genoeg positieve uitwerkingen dus! Je kunt er ook voor kiezen om naast het aanhouden van deze gezonde levensstijl magnesium te slikken ter ondersteuning. Magnesium is bij Inner Vitamins beschikbaar in vlokken, poeder en supplementen. De vlokken worden opgelost in water voor een snelle opname via de huid. Poeder en pillen worden geadviseerd ter aanvulling van de dagelijkse voeding.

Binnen ons assortiment zijn diverse supplementen te vinden. Onze tip wat betreft magnesium zijn de voedingssupplementen van Plant O’Vitamins. Deze kun je onder andere bestellen in tabletvorm en een capsule

Inner Vitamins

Inner Vitamins staat voor: een balans tussen hoogwaardige mineralen en betaalbaarheid. Daarom hebben wij de lijn van Plant O’Vitamins ontwikkeld. Met een ruim assortiment plantaardige supplementen voor een eerlijke prijs bieden wij allerlei unieke combinaties van pure, natuurlijk ingrediënten die elkaars werking versterken. ‘Vermoeide benen magnesium’ is niet wetenschappelijk bewezen. Het probleem kan natuurlijk diverse oorzaken hebben. Maar, om een gezonde spier- en zenuwwerking te ondersteunen is magnesium onmisbaar.

Heb je interesse in andere vitaminen en mineralen? Ook dat kan. Je kan jouw vitaminen en mineralen eenvoudig online bestellen en afrekenen. Bestel je op werkdagen voor 15:00? Dan wordt jouw voedingssupplement dezelfde werkdag nog verzonden! Gratis verzending v.a. €45.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }