• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Wat zijn kenmerken van magnesiumtekort?

Wat zijn kenmerken van magnesiumtekort?

Het ervaren van een magnesiumtekort is bij veel mensen een bekend fenomeen. Alleen zullen velen deze symptomen ervaren maar dit niet direct koppelen aan een magnesiumtekort. Inner Vitamins is de specialist in vitamines en supplementen en kan je hier ook direct in voorzien. Bij het lezen van dit artikel kom je te weten waar je een magnesiumtekort aan herkent en hoe jij je magnesium op peil kunt houden. Ontdek meer en bestel direct jouw magnesium producten bij Inner Vitamins.

De werking van magnesium

Weet jij al genoeg over het mineraal dat meer dan 300 verschillende enzymen aanstuurt in je lichaam? We hebben het dan over magnesium. Magnesium is van groot belang in het vrijmaken van energie op celniveau. Een belangrijk feitje is dat magnesium niet door het lichaam zelf aangemaakt wordt. Je bent afhankelijk van de juiste voeding, zodat je via die weg de juiste hoeveelheid magnesium binnenkrijgt.

Waar draagt magnesium aan bij?

Magnesium draagt onder andere bij aan een aantal psychologische aspecten zoals geestelijke veerkracht, geheugen en concentratie. Maar ook op lichamelijk niveau is het belangrijk. Het draagt namelijk ook bij aan een verbeterde nachtrust, waardoor de kans op vermoeidheid kleiner wordt.

De kenmerken van magnesiumtekort

Je weet nu dus dat magnesium essentieel is voor een goede gezondheid. Toch blijft het lastig om definitief te bepalen dat klachten die je ervaart te maken hebben met magnesiumtekort. We vertellen jou graag wat meer over de kenmerken van magnesiumtekort. Waar kun je dit nu precies aan herkennen?

Kenmerken die magnesiumtekort aan kunnen duiden, zijn:

  • Gevoeliger zijn voor stress: dit kan van een prikkelbaar gevoel oplopen tot angst of zelfs paniek
  • Spierpijn ervaren: denk aan stijfheid of zelfs vervelende spierkrampen
  • Minder energie hebben: van een futloos gevoel tot doordringende vermoeidheid

Langdurig magnesiumtekort kan zelfs leiden tot botontkalking. Dit is wellicht niet meteen voelbaar maar kan wel leiden tot een gevoel van broosheid en een verhoogd risico op botbreuken. Ook kan magnesiumtekort leiden tot mentale gezondheidsproblemen. Denk aan angststoornissen en depressies.

Magnesium is belangrijk voor de regulering van neurotransmitters, die de stemming en hersenfunctie beïnvloeden. Uiteindelijk is magnesium dus op verschillende gezondheidsvakken van belang.

Welke voeding is rijk aan magnesium?

Om dus de kans op vervelende symptomen door magnesiumtekort te beperken, is het belangrijk dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Bij magnesiumrijke voeding moet je denken aan groene bladgroenten of noten en zaden. Maar ook cacao, vis en zaden kunnen je magnesiuminname verhogen.

Kom je toch niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? We bieden magnesium supplementen van ons merk Plant O’Vitamins aan. Liever van een ander merk? Bekijk dan ons gehele aanbod in magnesium producten.

Bestel nu jouw supplement in onze webshop

Naast magnesium is het ook belangrijk om voldoende andere mineralen binnen te krijgen. Hierbij moet je vooral denken aan calcium, ijzer, jodium, selenium en zink. Ook deze mineralen zijn te vinden in diverse voedingsmiddelen. Vind je het lastig om voldoende binnen te krijgen? Dan kun je door middel van onze calcium, ijzer, jodium, selenium en zink supplementen de inname ondersteunen.

Toe aan een extra boost? Ondersteun de mineraleninname met onze multimineralen. Kom je er niet helemaal uit of heb je wat hulp nodig bij het bepalen van jouw supplementen? Neem dan contact met ons op. We geven je graag passend advies.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }