• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

De beste magnesium tabletten: onze keuze

De beste magnesium tabletten: onze keuze

Magnesium is een essentieel mineraal dat in veel lichamelijke functies van belang is. Maar ‘magnesium’ is er in verschillende vormen en de kwaliteit varieert. Welke magnesiumvormen zijn er te verkrijgen? En zit er veel verschil tussen de magnesiumvormen? Op basis waarvan kies je nu de beste magnesium tablet of capsule? Dat bespreken we in dit artikel.

Wat doet magnesium in je lichaam?

Magnesium is een belangrijk mineraal dat een rol speelt in veel processen in het lichaam. Het helpt ter ondersteuning van de spier- en zenuwfuncties, botgezondheid, bloeddrukregulatie en hartgezondheid. Ook helpt het ter verlichting van stress en verbetering van de stemming. Heb je een tekort aan magnesium? Dan kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder spierzwakte, vermoeidheid, hoge bloeddruk en zelfs hartritmestoornissen.

Magnesium uit voeding of uit een supplement?

In voeding zit magnesium, maar om daar voldoende magnesium uit te halen is nog een flinke uitdaging. Magnesium zit vooral in groene bladgroenten, noten en zaden, volkoren producten en meer. Door voldoende voeding uit deze categorieën te eten, kunnen de meeste mensen een prima basis aan magnesium binnenkrijgen. Maar vaak is het niet genoeg en is extra suppletie zeker aan te raden. Vooral in tijden van stress.

De beste magnesium uit voeding

Wat zit er precies in een magnesium tablet?

Magnesium tabletten bestaan niet alleen uit magnesium. Het is een combinatie van meerdere stoffen. Wist je dat onze magnesium producten, van Plant O’Vitamins, ‘vegan approved’ zijn?

Verder kan de magnesium zelf ook nog uit verschillende vormen bestaan. Bekende vormen van magnesium zijn:

  • Magnesium citraat
  • Magnesium oxide
  • Magnesium tauraat
  • Magnesium malaat
  • Magnesium bisglycinaat

Welke vorm magnesium sluit het beste aan bij mijn wensen?

Magnesium slik je met een bepaald doel. Denk aan het verminderen van vermoeidheid of spierpijn. Door een vergelijking te maken kun je uiteindelijk voor de meest passende soort magnesium kiezen. Elke vorm van magnesium heeft unieke eigenschappen en ondersteunt gericht in je lichaam.

Om je te helpen hebben wij de verschillende soorten magnesium, met belangrijke kenmerken, op een rijtje gezet! Zo krijg je een goede indruk welke vorm van magnesium aansluit bij jouw behoeften.

Magnesiumvorm

Kenmerken

Magnesium citraat

Ter ondersteuning voor gezonde spieren 

Magnesium tauraat

Ter ondersteuning voor gezonde hersenen

Magnesium malaat

Voor gezonde spieren te ondersteunen

Magnesium bisglycinaat

Voor mentale ondersteuning

Zoals je kunt zien is magnesiumoxide niet meegenomen in de vergelijking. Dit type magnesium is gebaseerd op anorganische magnesiumverbindingen. Dit neemt het lichaam slecht op. Het is een veel verkochte vorm, let dus goed op.

Opneembaarheid verschillende magnesium vormen

De bovenstaande magnesium vormen zijn goed opneembaar. Die goede opneembaarheid komt door het feit dat ze organisch gebonden zijn. Dit betekent dat het gemakkelijk oplost in water. In het menselijke lichaam verbetert het dus de absorptie in het spijsverteringskanaal.

Dit betekent tegelijk dat de anorganische vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide, magnesiumsulfaat en magnesiumchloride, niet goed opneembaar zijn. Inname van deze soorten magnesium kan leiden tot diarree. De reden is omdat veel anorganische magnesiumverbindingen niet goed oplossen in water, wat betekent dat ze minder efficiënt worden geabsorbeerd in de darmen. En de mate waarin het lichaam het magnesium kan opnemen en gebruiken, is lager bij anorganische vormen. 

Daarom adviseren wij de andere vormen van magnesium als je magnesiumsupplementen wil. Kies voor een vorm die je lichaam effectief, en goed, kan opnemen.

Magnesium aanbod bij Inner Vitamins

Welke magnesium tablet of capsule kan ik het best kiezen?

Uiteindelijk is de keuze voor het beste magnesium product natuurlijk persoonsgebonden. Kies in ieder geval wel voor een goed opneembare vorm zoals citraat, malaat, tauraat, bisglycinaat of een combinatie daarvan. Dan zit je altijd goed! Onthoud ook dat het belangrijk is om je inname zo goed mogelijk op peil te houden met voeding. De magnesium supplementen zijn er ter ondersteuning.

Magnesium inname en bijwerkingen

De ADH, ook wel de Algemene Dagelijkse Hoeveelheid van magnesium is 300 milligram voor een volwassen vrouw en 250 milligram voor een volwassen man. Let op dat je de dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt. Heb je een te hoge inname van magnesium? Dan kun je last krijgen van misselijkheid, buikkrampen of bijvoorbeeld een lage bloeddruk. Wij vermelden de hoeveelheid magnesium altijd in onze tabletten en het staat op de labels van de producten.

Beste magnesium tablet op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding

Maar welke magnesium tablet is nu het beste op het gebied van de prijs-kwaliteitverhouding? Wij raden dan zeker aan om te kiezen voor magnesium van ons eigen merk ‘Plant O’Vitamins’. De magnesium van Plant O’Vitamins is een gecombineerde vorm namelijk van citraat en bisglycinaat. Allebei erg goed opneembaar! Ook hebben we magnesium tabletten van alleen magnesium citraat. Verder hebben we nog diverse andere merken (zoals Bonusan, Cura Vitalis, Vitals, Vitakruid, etc.) in ons assortiment waarvan er vast een tussen zit die op jouw magnesium wensen aansluit.

Organische mineralen en supplementen

Naast de beste magnesium tablet biedt Inner Vitamins ook nog genoeg andere vitaminen, mineralen en supplementen aan. Kom je er niet helemaal uit of heb je wat hulp nodig bij het bepalen van jouw supplementen? Neem dan contact met ons op. We geven je graag passend advies.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }